"I sol og snø og regnevær, så vil vi alltid værra der"

Strømsgodset ønsker å takke alle som gjorde det mulig å spille fotballkamp på Marienlyst i serieåpningen - og alle som møtte opp og bidro til topp stemning på stadion.

Annonse:

Det er mildt sagt krevende å arrangere fotballkamp i Norge 11. mars – spesielt med den vinteren vi nå har. Flere kamper er allerede blitt avlyst, men i Drammen kom vi heldigvis gjennom.

Det hadde ikke vært mulig uten en formidabel innsats fra Drammen kommune og Strømsgodsets frivillige apparat. I helgen har banesjef Tor Gundersen og hans apparat stått timevis og ryddet tribunen for snø. Og da det snødde som verst før kamp fikk de også ryddet banen for snø. Tor & co fortjener også blomster for måten de har holdt banen i god stand etter vi kom hjem fra treningsleir i Spania.

Vårt frivillige apparat brettet også opp ermene på søndag og hele Strømsgodset ønsker å takke alle for strålende innsats både før, under og etter kamp. Med nytt billett- og arrangementssystem og ny leverandør av kiosktjenestene ble søndagen en liten «syretest» for vårt team – men alle involverte løste oppgavene og utfordringene som dukket opp på forbilledlig vis.

Det registrerte tilskuertallet mot Stabæk var 5122. Det var neppe så mange innenfor portene. Men de som kom bidro til å skape en flott stemning. Det var trøkk i GodsetUnionen og vi setter stor pris på den støtten gutta fikk utpå banen. At vi ikke fylte stadion er ikke vanskelig å forstå med tanke på hvor kaldt det var og hvor mye det faktisk snødde i timene før kamp. Tenk dere hvor bra tilskuertallet blir når det blir ordentlig forhold for fotballen? Det er bare å glede seg!

Seriestarten i Eliteserien er blitt preget av avlysninger og vanskelige spilleforhold. Det er synd og gir norsk fotball er negativ inngang på sesongen. Nå må vi bruke tiden fremover til å bygge opp entusiasmen igjen.

Og så må vi lære av det som har skjedd.

Strømsgodset er skeptiske til en så tidlig seriestart. Det var vi den gangen vedtaket ble fattet tilbake i 2016, og vi er ikke mindre skeptiske nå. Det som har skjedd i helgen bidrar til å svekke norsk fotball som merkevare. Vi ønsker en senere seriestart, aller helst etter påske, og vi ønsker forutsigbarhet og en fast start fra sesong til sesong. Det er viktig for supporterne og alle som er glade i norsk fotball. Og det er viktig for oss at de blir hørt. Derfor vil Strømsgodset jobbe aktivt for en senere seriestart, større forutsigbarhet og fotball på grønne baner når terminlisten for de neste årene skal vedtas.

ch_6579
Marcus Pedersen og Jakob Glesnes i snødrivet. Foto: Digitalsport
Annonse fra Eliteserien: