Alltid spenning med Rosenborg på besøk

Hjemmekampene mot Rosenborg blir alltid underholdene og spennende. Her er noen av de mest minneverdige øyeblikkene fra de siste 10 årene.

Det blir tette og jevne kamper når Rosenborg gjester Gamle Gress – og det er sjelden de får med seg tre poeng hjem herfra.

På de siste 11 kampene mellom lagene på Marienlyst har Rosenborg kun tatt to seire. Vi har vunnet fire av dem, mens fem har endt uavgjort.

I vår første sesong tilbake på øverste nivå etter opprykket i 2006 spilte vi 1-1 mot trønderne etter scoring av André Bergdølmo. Tidligere i sesongen vant vi forøvrig på Lerkendal, da vi snudde 1-0 til 1-2 etter scoringer fra Stian Ohr og Ronny Deila.

Denne ukas podcast er forøvrig med nevnte André Bergdølmo. Den kan du høre her.

Dobbel David i 2008

I 2008, Ronny Deilas første sesong som hovedtrener, slo vi trønderne 3-2, etter å ha ledet 3-0. Den gangen scoret mannen som etter hvert ble Ronnys arvtager, David Nielsen, to mål, mens Stian Ohr scoret det tredje.

Året etter kom så én av de to seierne Rosenborg har på Marienlyst i løpet av de siste 15 årene. Rade Prica ble matchvinner da Rosenborg vant 1-0.

Ola Kamara feirer utligningen mot Rosenborg i 2012 – et av hans totalt sju mål mot Rosenborg i Godset-drakt.

Etter det ventet en lang periode uten Rosenborg-seier på Marienlyst. I 2010 spilte vi 1-1, der Ola Kamara scoret vårt mål. Året etter var Ola igjen en av målscorerne da vi vant 3-1 i en kamp der Stefan Johansen storspilte på backposisjon. De to andre målene ble scoret av Øyvind Storflor og Alejandro Lago (selvmål).

I 2012 vartet Ola opp med fire nye mål i de to kampene mot Rosenborg. Etter å ha scoret hat-trick i den dramatiske 3-3-kampen på Lerkendal, utlignet han til 1-1 i den sene høstkampen på Marienlyst – der vi til slutt vant 2-1 etter scoring av Péter Kovács.

Dramatisk kamp i gullsesongen

I gullsesongen 2013, der vi vant på målstreken foran nettopp Rosenborg, fikk vi også en spennende og høydramatisk kamp mot Rosenborg. Etter å ha kommet under 0-1 snudde vi kampen med scoringer fra Ola Kamara – igjen – og en vakker frisparkscoring fra Øyvind Storflor. Det skulle som kjent heller ikke bli Øyvinds siste frisparkscoring mot Rosenborg.

Senere utlignet John Chibuike til 2-2, før Flamur Kastrati i sin Godset-debut fikk en scoring annullert for offside på overtid.

Det endte også uavgjort i de to neste årene, først 1-1 i 2014 etter mål fra Thomas Sørum, så 3-3 i 2015 etter mål fra Marcus Pedersen (2) og Nana Boateng.

Marcus Pedersen scoret to mål i den elleville 1. omgangen mot Rosenborg i 2015.

Og vi minnes gjerne 1. omgangen fra kampen i 2015, der vi leverte en av de aller, aller beste omgangene som har blitt spilt på Marienlyst i nyere tid – og hadde sjanser nok til å score enda flere enn de tre målene vi scoret før pause.

I 2016 ga Jonathan Parr oss ledelsen på vakkert vis, før han ble erstattet av Øyvind Storflor.

Minuttene etter det huskes fortsatt av de aller fleste. Tolv minutter etter at han entret banen fikk vi frispark i god posisjon, og Øyvind bøyde ballen over muren og i hjørnet. En magisk scoring, og en magisk siste hjemmekamp på Marienlyst for klubblegenden Øyvind Storflor.

Forrige sesong kom omsider hjemmetapet, da Nicklas Bendtner og Samuel Adegbenro scoret målene i Rosenborgs 2-0-seier. Kampen vil nok imidlertid huskes aller best for at både Marcus Pedersen, Bassel Jradi og Tokmac Nguen måtte forlate banen med skade i løpet av de første 45 minuttene.

Nå er det uansett nye muligheter til å sette en rekke med ubeseirede kamper mot trønderne – og å revansjere fjorårets tap.

Gjerne med deg på tribunen. Kjøp din billett til Rosenborg-kampen her.