– Glimt er et forbilde for oss

Henrik Pedersen er full av lovord om den kommende seriemesteren – men er overbevist om at hans gutter har det som skal til for å utsette gullfesten.

Annonse:

I morgen kveld kommer årets seriemester til Marienlyst. Formalitetene er riktignok ikke i boks, men med poeng på Marienlyst i morgne er all teori borte.

Det er det også hvis Molde avgir poeng på Nadderud i dag. Glimt kan med andre ord allerede være seriemester når de entrer Marienlyst i morgen, men dersom de ikke er det, skal vi gjøre alt i vår makt for at gullfesten utsettes til hjemmekampen mot Rosenborg neste helg.

– Vi gleder oss til å møte Glimt. Måten de spiller fotball på gjør dem til et forbilde for oss alle. For oss blir det en morsom opplevelse og en kjempeutfordring å skulle matche dem, sier Henrik Pedersen foran kampen.

De gulkledde mangler imidlertid noen sentrale spillere. Marius Lode og Patrick Berg er begge ute etter å ha blitt smittet av Covid-19 i forbindelse med landslagssamling, noe som har har fått mye mediefokus de siste dagene.

Det er naturligvis tunge forfall, men Henrik peker blant annet på den tydelige spillestilen som grunn til at han ikke tror søndagens utfordring blir noe særlig enklere av den grunn.

– De har en veldig god tropp. Det er klart at de to de mistet nå er to landslagsspillere, men de har god dekning på alle posisjoner, og en tydelig spillestil, så jeg tror ikke vi kommer til å se den store forskjellen på det.

Spesiell oppladning

Der Glimt altså har fått to spillere utilgjengelig til kampen på grunn av landslagspausen, har situasjonen vært annerledes for oss.Etter at en juniorspiller testet positivt for covid-19 i etterkant av forrige kamp ble spillere og støtteapparat satt i karantene til og med mandag denne uka.

Det er aldri optimalt, men når det først skulle skje, så kunne timingen knapt vært bedre. Til tross for karanteneavbrekket har vi fått en nærmest full treningsuke, og hovedtreneren er overbevist om at dagene fra hverandre var godt for spillerne.

– Selvfølgelig har det vært spesielt med en karantene i ryggsekken, men jeg tror det var godt for guttene å få litt pause fra fotballen nå.

42-åringen ser mer energi i spillergruppa nå enn i de siste ukene.

– Det jeg i hvert fall kan se er at vi har hatt noen veldig fine treninger denne uka. Det har vært super kvalitet og god intensitet, de har en stor letthet og stor tro på det vi gjør, og jeg kan merke en utrolig glede til å spille kampen i morgen, fortsetter han.

Det er lett å la seg stresse av situasjonen vi er inne i nå, der rekken med kamper uten seier har vokst seg stadig lengre, og avstanden til lagene under har blitt kortere. Henrik Pedersen er imidlertid klar på at han mener vi har det som skal til, og fokuserer utelukkende på kampene og utfordringene som gjenstår – uten at det betyr at vi ikke er klar over situasjonen vi står i.

– Når jeg ser ut på det som skjer på feltet så har jeg ingen grunn til noe annet enn å være positiv. Jeg ser noen gutter som er veldig på, og som prøver å pushe hverandre til det beste. Jeg ser også en litt lettere tropp enn i de siste ukene, så jeg har stor tro på tingene.

Hyller Vilsvik

Samtidig må vi selvfølgelig inn på mannen som i morgen passerer Inge Thun og Tor Alsaker-Nøstdahl når han spiller sin 330. kamp for Strømsgodset.

Henrik har naturligvis ikke vært med på hele Lars Vilsviks reise, langt derifra, men han roser måten en sulten og motivert Lars har håndtert det siste halvannet året – og mener det viser hvorfor han nå når denne milepælen.

– Jeg har kjemperespekt for mennesket og fotballspilleren Lars Vilsvik. Den sulten, troen og utviklingen han har vært gjennom siden sist sommer, den har jeg stor respekt for.

– Én ting er erfaring, men erfaring på et sultent menneske, det er erfaring som er svært nyttig for oss. Der synes jeg Vilsvik er et fantastisk forbilde for veldig mange. Jeg kan bare rose han på beste vis, og jeg er veldig glad fro å ha han i troppen, avslutter Henrik.

Annonse fra Eliteserien: