- Vi må jobbe steinhardt

Jakob Glesnes (23) føler et ekstra ansvar med å hjelpe laget til å snu den vonde trenden. Les intervju med kapteinen her.

Før sesongen ble strilen utnevnt til Strømsgodsets kaptein og anfører. En oppgave han takket ja til med stolthet, ydmykhet, glede og stor grad av ansvarsfølelse. Jakob er Eliteseriens desidert yngste kaptein, og sånn sett er det lett å tenke at han blir stresset av den situasjonen klubben har havnet i.

Men 23-åringen fra Sotra utenfor Bergen er ikke skrudd sammen slik. Jakob trives i rollen og tynges ikke av utfordringene, selv om han naturligvis skulle sett at dette var annerledes.

Vi må bare fokusere på det vi får gjort noe med.

— Jakob Glesnes
Jakob er hard i pappen og har kun fokus på hvordan Strømsgodset skal komme på vinnersporet igjen. Han forsøker å bruke lederegenskapene til det beste for laget, sammen med resten av kapteinsteamet.

- Jeg føler et litt ekstra ansvar for å gjøre det bra og få med meg spillergruppa. Man kan ikke gjøre så mye annet enn å bite tenna sammen og forsøke å snu det, sier Jakob Glesnes.

ahDSC_6223

Merker fremgang

Han synes laget ser bedre ut nå enn i oppkjøringen. Han ser fremgang og utvikling på treningsfeltet, selv om det ikke går like fort som ønskelig og poengfangsten ikke har vært tilfredsstillende.

Når man jobber med å skape en treningskultur er fremgang uansett et viktig og nødvendig parameter, som også kommer til å gi resultater på sikt. Uansett om det kun er en fattig trøst for fansen slik ståa er nå.

- Det eneste vi kan gjøre er å se fremover og jobbe steinhardt for å snu trenden. Vi må bare fokusere på det vi får gjort noe med, sier Jakob.

- Det jobbes like bra nå som før seriestart. Jeg ser fremgang i arbeidet som gjøres. Men vi må bli bedre til å vippe de jevne kampene i vår favør, fortsetter midtstopperen.

To seire på ni kamper er ikke godt nok for Strømsgodset. Det er alle enige om. Men i motgang gjelder det å stå samlet, og det opplever Jakob Glesnes av laget gjør. Spillere, trenere og apparatet rundt.

- Stemningen i gruppa er god den. Det er viktig å holde humøret oppe og jobbe hard for å snu dette. Vi trenger en god opplevelse sammen. Et godt resultat og en bekreftelse, sier Jakob.

Glad for engasjementet

Han får selvsagt med seg engasjementet rundt Strømsgodsets sesonginnledning. At misnøyen er stigende. Slik er det å spille for en klubb som har opplevd stor suksess i nyere tid.

- Når man ikke vinner fotballkamper i en klubb som Strømsgodset så skal supporterne være kritiske. Det viser bare at de bryr seg. At det betyr noe for dem. Vi er glad for å engasjementet de viser, sier Jakob Glesnes.

_E6A0977Jacob Glesnes

Selv har han gjort sine feil i sesongen. Det har kostet poeng, men Jakob har stått rakrygget og tatt på seg både skyld og ansvar. Beklaget overfor fansen. Gått runden ved gjerdet og tatt supporterne i hånden. Slik gjør en ekte kaptein. En mann av hel ved. En leder som utvikler seg i kraft av de erfaringene han nå gjør.

- Vi er sterke i trua på at dette snur, og at vi vil få betalt for den jobben som legges ned på feltet hver eneste dag, sier Jakob Glesnes.

Forhåpentligvis snur det allerede søndag mot Tromsø på Alfheim.

Annonse fra Eliteserien: