- Vi har vært taktisk kloke

Eirik Ulland Andersen og Jakob Glesnes er blitt nøkkelspillere for Godset i hver sin ende av banen. Vi har tatt en prat med duoen om fremgangen og sesonginnspurten.

Annonse:

Eirik og Jakob kom til Strømsgodset i fjor sommer, og har i løpet av denne tiden fått en sentral posisjon – både på og utenfor banen.

Med Jakob som en bauta i midtforsvaret har Godset kun sluppet inn 2 mål på de seneste åtte kampene. Det er intet mindre enn meget imponerende.

Eirik har bare gode ting å si om sin lagkamerat.

- Vi er blitt veldig solide. Jakob har stått frem som kaptein med stor K og ledet oss bra der bak. Selv når det har gått dårlig har han stått frem, sier Ulland.


Jakob Glesnes gjengjelder rosen når han skal beskrive mannen som er toppscorer i Strømsgodset med åtte mål. Tre av disse har kommet på fantastiske frispark – nå sist mot Odd. Eirik har også notert seg for fire målgivende pasninger.

- Vi har nytt godt av den gode høyrefoten til Eirik i år. Når vi får frispark der oppe vet vi at det gjerne blir mål. Fantastisk deilig, sier Jakob.

Formlaget Godset

På de siste ti seriekampene har Strømsgodset plukket 23 poeng. Kun Rosenborg har vært bedre i denne perioden. Vi går til søndagens kamp mot Sandefjord med fire strake seire, noe som gir god selvtillit i gruppa.

- Jeg synes vi skal være like taktisk kloke som vi har vært i det siste. Spesielt borte. Det blir jo stygge kamper, men jeg synes vi har vært solide. Og det er helt greit at det blir sånn så lenge vi vinner, sier Ulland.

Grunnen til at denne klokskapen ligger mye i gode forberedelser og en spillergruppe som er lojale og dedikerte til kampplanen som trenerteamet legger.

_K8A8101Jakob Glesnes

- Det har vært vanvittig viktig at vi har vært så lojale i den perioden vi har vært inne i. Jeg synes vi har vist i kamp etter kamp at det fungerer. Nå må vi bare fortsette å snøre igjen bak og så få et frispart som Eirik kan score på, gliser Jakob.

Før han raskt blir mer alvorlig. For Godset har selvsagt flere strenger å spille på offensivt enn høyrefoten til Ulland.

Trygghet og selvtillit

Det handler om å snøre igjen bak og så vet vi at det er rikelig med kreativitet fremover på banen som vil skape sjanser og score mål.

- Jeg synes vi har fått en trygghet i laget, og går ut med en helt annen innstilling og selvtillit nå, mener Eirik Ulland Andersen.

Søndag venter som nevnt Sandefjord på bortebane. Vestfoldingene har overrasket positivt denne sesongen, og spesielt på hjemmebane har de vært gode.

- Alle kamper er tøffe og det blir sikkert ingen fin kamp, men det skal vi forberede oss på, sier Ulland.

- Det er fantastisk deilig at vi har satt oss i denne posisjonen. Vi er klar for å ta en ny trepoenger igjen, sier Jakob.

Annonse fra Eliteserien: