Storflor takker fansen

Tusen, tusen takk, Øyvind!

- Øyvind Storflors navn vil leve evig på Marienlyst, skriver Rune Marthinsen i denne hyllesten.

Annonse:

«Et år til Øyvind, et år til» synger GodsetUnionen i en av de vakreste sangene de noen gang har funnet opp. For vi får jo aldri nok av Øyvind Storflor. Men nå er det faktisk slutt. Nå er det over. Søndag spiller han sin aller siste kamp på Gamle Gress, og vi kommer til å markere det på Marienlyst på en spesiell og verdig måte. På en måte som kun blir ekte klubblegender til del. For det er det han er – en ekte Strømsgodset legende.


Øyvind Storflor debuterte for Strømsgodset i 2009 etter at vi hentet han fra Rosenborg. Siden da har han spilt så godt som alle kamper så sant han har vært skadefri og frisk, og han er den SIF spilleren gjennom alle tider som er bokført med flest kamper i Tippeligaen for vår klubb. Det er bare fire spillere i Norge med flere Tippeliga-kamper enn Øyvind totalt, garantert ingen med flere målgivende pasninger!

For meg er han den beste høyrekanten i vår klubbs historie og han har vært en av de aller viktigste bidragsytere i det vi kan kalle vår «nye storhetstid». Fra å være en klubb som rykket opp og ned har vi stabilisert oss i toppen. Vi har tatt to historiske sølvmedaljer i Tippeligaen – og vi har vunnet GULL både i NM og i Serien. Det er ENORME resultater for en klubb som vår – og han har ikke bare bidratt til dette, han har vært en av de aller, aller viktigste aktørene for at dette kunne skje!

Vilsvik og Storflor
Vilsvik og Storflor

Fotball er et lagspill. I et godt lag er det gode spillere på hver plass hvor alle vet sine roller. Så handler det om å gjøre hverandre gode, å spille på lagkameratenes styrker og å utvikle relasjoner. Høyresiden vår med Øyvind og Lars Vilsvik var i årevis landets beste.

Fotball er ingen individuell idrett og aldri noens one-man-show. Likevel er det noen som stikker seg ut, noen som utmerker seg. Øyvind gjør det. Stikker seg ut. Utmerker seg. På banen altså. Privat er han ikke den som skriker høyest eller krever oppmerksomhet i tide og utide. Han er beskjeden, høflig, hyggelig og velmenende. Seriøs og reflektert. En bra mann, rett og slett!

Og – han er en helt spesiell fotballspiller. Han gjør andre gode. Pasningene hans er alltid presise. Det ser liksom litt enklere ut å motta en pasning fra Øyvind enn fra andre. De er liksom «vektet», ferdig dempa, ferdig levert. Med gavepapir og sløyfe på. Og – han finner en luke der ingen visste den kunne finnes. Han sender ballene som åpner opp og skaper ubalanse i forsvarsmuren. Han skaper muligheter for laget og slår ofte den avgjørende pasningen. Og – er det frispark fra 20 meter så skrur han den i mål også, som regel.

Han vinner kanskje ikke alle hodedueller, han takler heller ikke så det lukter svidd. Men han er alltid spillbar, vil alltid ha ball og han vet å behandle den for det beste for laget. Han har en utsøkt fotballintelligens og han har ferdighetene til å utnytte det.

Min beundring for Øyvind Storflor er total. Det han har vært for oss og betydd for oss kan ikke overvurderes. Men nå er det slutt. Vi må tenke nytt og finne en ny måte å spille på. Ingen kan fylle tomrommet han etterlater, derfor må vi gjøre ting annerledes fremover. Det skal vi selvfølgelig klare – men Øyvind Storflors navn vil leve evig på Marienlyst. Sånn er det med de største. De blir aldri glemt. Sånn vil det være med Øyvind Storflor.

Tusen, tusen takk for innsatsen i Strømsgodset, Øyvind.

Ekte SIF-legende – ekte kjærlighet

Storflor
Storflor

 

Annonse fra Eliteserien: