Tommy Høiland til Viking

Kun en medisinsk test gjenstår før Tommy Høiland igjen blir Viking-spiller.

Annonse:

Spissen har halvannet år igjen av kontrakten med Strømsgodset, men vi er blitt enige om å la Tommy gå vederlagsfritt til gamleklubben Viking. Tirsdag tok han farvel med lagkameratene på Marienlyst, og han reiser nå til Stavanger for å gjennomføre en medisinsk test.

Dersom han kommer gjennom den vil Tommy presenteres som Viking-spiller i løpet av kort tid. Han er allerede enig med Viking om sin personlige avtale.

- Vi vil gjerne takke Tommy for tiden i Strømsgodset. Selv om han ikke klarte å spille seg til fast plass har han alltid stått på og gitt alt for klubben. Tommy har tidligere vist at han har et høyt nivå inne, og vi håper han får ut sitt potensial i Viking. Vi ønsker Tommy lykke til videre, sier sportssjef Jostein Flo.

Trivdes godt i byen

28-åringen kom til Godset fra Molde foran fjorårssesongen. I 2016 spilte han 22 kamper for klubben, hvorav 10 fra start. Det ble totalt fire mål. I år står han med fem innhopp.

- Jeg har ikke fått vist meg fra min beste side. Det var derfor jeg var så revansjesugen etter forrige sesong. Jeg ville bli værende og motbevise, men når det går så lenge uten spilletid er det nok best for begge parter at det blir en overgang, sier Tommy.

Han ønsker ikke å skylde på noen for at oppholdet i Godset ikke ble som ønsket.

- Sånn er fotballen noen ganger, men jeg reiser ikke med noe dårlig følelse. Det er egentlig bare sportslige grunner som gjør at vi ønsker oss hjem, sier Høiland.

- Jeg har trivdes veldig godt i byen og synes Godset har fantastiske supportere. GodsetUnionen har levert selv om laget ikke har gjort det all verden. Det tror jeg er viktig for at klubben skal komme ut av den situasjonen man er inne i nå, fortsetter den tidligere Bryne, Sandnes Ulf, Molde og Lillestrøm-spilleren.

Familien flytter hjem

Han ser frem til en ny start i Viking, og ønsker Strømsgodset lykke til videre.

- Alt ligger til rette for at Godset skal være et topplag i Norge. Det er god støtte i byen og et godt spillermateriell. Det gjelder bare å få det beste ut av hver enkelt, sier Tommy Høiland.

Nå tar han med seg kona Maria og deres to små barn hjem til Rogaland, der begge kommer fra.

- Det passer fint å komme hjem og få litt hjelp med de to små. Jeg var ganske ung sist jeg var i Viking (2008-2010), og denne gangen har jeg mer erfaring som jeg håper å dra nytte av, sier Tommy.

Annonse fra Eliteserien: