Team SIF - Moss FK 2-5, 18. april 2017: Loti Celina på vei til å ta et innkast, med Amin Zariah i forgrunnen.

Team SIF tapte serieåpningen

Det ble ingen god start på sesongen for Team SIF, som tapte 5-2 for Moss på Marienlyst

Team SIF møtte i kveld Moss, en av opprykksfavorittene i vår avdeling, i årets seriepremiere. Det endte langt ifra slik vi håpet, og de gulkledde gjestene kunne til slutt innkassere en fullt fortjent 5-2-seier på Marienlyst.

– Jeg er fornøyd med innsatsen, og alle gutta kriget godt, men Moss har et erfarent lag, og er nok den største favoritten til å rykke opp, oppsummerer rekruttlagets hovedtrener Vitor Gazimba etter årets første tellende kamp.

Den tidligere storklubben fra Østfold tok ledelsen allerede etter sju minutters spill. Etter innlegg fra høyre satte Rene Aleksander Elshaug ballen i nettet bak Godset-keeper Matias Finnestrand.

Utover i omgangen hadde vårt rekruttlag en del ball, og styrte spillet i perioder, men slet med å skape sjanser offensivt, og Moss var gjennom hele omgangen det farligste laget. Det nærmeste våre unggutter kom var et langskudd fra Rasmus Gjemmestad, som ble reddet av Moss-keeper Christian Sukke.

To kjappe mål avgjorde

Rett før pause doblet gjestene ledelsen ved tidligere Sarpsborg 08- og Fredrikstad-spiller Martin Thømt Jensen. Etter et hjørnespark havnet ballen i hans føtter rett foran mål, og han kunne enkelt sette inn 2-0. Våre gutter protesterte på scoringen, som de mente skulle vært annullert for offside, men reprisene viste at scoringen ble korrekt godkjent.

Lagene gikk dermed i garderoben på stillingen 2-0 til Moss.

– Målet rett før pause drepte kampen litt for oss, men spillerne var veldig motiverte for å slå tilbake i 2. omgang. Vi startet også godt, men fikk et nytt slag i trynet, og da ble det vanskelig, sier Vitor.

Det gikk nemlig ikke mer enn fire minutter av 2. omgang før Elshaug scoret sitt andre mål for gjestene, og dermed økte ledelsen til 3-0.

Dahlby reduserte

Etter dette hadde Moss flere feite sjanser til å øke sjansen ytterligere, men i stedet fikk vi inn en redusering. Etter et flott innlegg fra Kreshnik Krasniqi stanget Magnus Lankhof Dahlby inn sesongens første mål med en god heading. Magnus signerte forøvrig proffkontrakt med oss i går, ut 2018-sesongen.

Noe mer enn dette ble det imidlertid ikke. Med et drøyt kvarter igjen av kampen løp Moss-innbytter Håvard Segtnan Thun inn gjestenes fjerde, og slukket samtidig Team SIFs håp om poeng.

På overtid økte Thomas Klaussen deretter ledelsen til 5-1. Etter å ha blitt spilt gjennom satte han ballen kontrollert i nettet forbi Finnestrand.

Hoven med trøstemål

Vi fikk imidlertid ytterligere ett trøstemål sekunder senere da innbytter Kristoffer Hoven fanget opp en retur etter skudd fra Hasan Duman, og prikket ballen forbi de to Moss-forsvarerne på streken, og i nettet.

Team SIF tapte dermed serieåpningen i Norsk Tipping-ligaen 5-2. Nå venter bortekamper mot Holmen og Kråkerøy, før vi tar i mot Odd 3 på Marienlyst i vår neste hjemmekamp. Den spilles mandag 8. mai kl. 19:00.

Før det er det også en kamp for tredjelaget i 4. divisjon på Marienlyst. De møter Konnerud til årets tredje kamp neste mandag klokken 19:00. Tredjelaget står med fire poeng på de to første kampene etter 2-1-seier mot Slemmestad og 2-2 borte mot Kongsberg. Motstander Konnerud tapte serieåpningen mot Solberg 9-3, og møter Jevnaker til sin andre kamp for sesongen i morgen.

Team SIF - Moss 2-5 (0-2)

• 1. runde i Norsk Tipping-ligaen avd. 1, Marienlyst stadion

• Mål: 0-1 Rene Aleksander Elshaug (7.), 0-2 Martin Thømt Jensen (44.), 0-3 Rene Aleksander Elshaug (49.), 1-3 Magnus Lankhof Dahlby (66.), 1-4 Håvard Segtnan Thun (74.), 1-5 Thomas Klaussen (90.), 2-5 Kristoffer Hoven (90.)

• Gule kort: Emad Nayab, Magnus Lankhof Dahlby (SIF) og Henrik Andreas Stokkebø (MFK)

• Dommer: Espen Samuelsen

• Team SIFs lag (4-3-3): Matias Tjellaug Finnestrand - Loti Celina, Kasper Flo, Arnar þór Guðjónsson, Daniel Skistad - Kreshnik Krasniqi, Marcus Næslund Haugland (C), Rasmus Gjemmestad (Hasan Hüseyin Duman fra 52.) - Amin Zariah, Magnus Lankhof Dahlby (Kristoffer Hoven fra 80.), Emad Nayab (Benjamin Ray Reagan fra 59.)