Team SIF scoret sju – igjen

Amahl Pellegrino fant nettmaskene fire ganger da Team SIF scoret sju mål – for andre gang denne sesongen.

Mandagens svært imponerende 7-0-seier over Valdres gjør at Team SIF nå har scoret 60 mål på 21 kamper denne sesongen. 15 av målene signert Amahl Pellegrino.

Han hadde en tå med i det aller meste i går kveld, og det sår ingen tvil om hvem som var banens beste spiller, men seieren og de store sifrene kom som en konsekvens av en svært god kollektiv prestasjon.

Vi holdt tett bakover, og slapp til svært få sjanser, samtidig som vi produserte såpass mange store sjanser selv at det fort kunne blitt tosifret i målprotokollen. Både de 11 som startet kampen, og de fem som kom innpå i løpet av 2. omgang, har sin del av æren.

Hat-trick etter 13 minutter

Den nevnte firemålsscoreren trengte heller ikke lang tid på å komme ut av startblokkene. Allerede før det var spilt tre minutter lå ballen i nettet for første gang bak den tidligere portugisiske U20-landslagskeeperen Rafael Veloso.

Hasan Hüseyin Duman fant først Sebastian Pedersen foran mål. Hans avslutning ble reddet av Veloso, men på returen satte Amahl inn 1-0.

Vítor Gazimbas mannskap scoret sju mål for andre gang i år, og befestet plassen som avdelingens mestscorende lag.

To minutter senere var han tomålsscorer. Sebastian vant ballen 25 meter fra mål, og satte fart fremover, før han spilte fri Amahl på venstre.

I det 13. minutt var så hat-tricket et faktum. Igjen ble Sebastians avslutning reddet av målvakt Veloso, men nok en gang var Amahl først på returen – og satte dermed inn 3-0 før kvarteret var gått.

Snaue ti minutter senere kunne han scoret sitt fjerde, men ble hindret av en mesterlig redning fra Veloso.

4-0 til pause

Et par minutter senere måtte imidlertid portugiseren plukke en ny ball ut fra nettet. Denne gangen var det stolpetreff fra Sebastian i forkant, før Sondre Fosnæss Hanssen plukket opp ballen, og spilte fri Hasan på nærmest blank kasse. Han satte enkelt inn 4-0, litt over halvveis i første omgang.

I andre halvdel roet det seg litt, selv om Johan Hove var nær med et langskudd, men ballen smalt i tverrliggeren.

I pausen kom Christopher Lindquist inn, og om det ikke var fart på sakene i 1. omgang var det i alle fall det etter hvilen. 22-åringen var fra sin backplass en nærmest konstant trussel for Valdres-forsvaret, og slo det ene farlige innlegget etter hverandre.

Store sjanser etter hvilen

I løpet av de første fem minuttene av andre omgang hadde Sebastian Pedersen også to store sjanser, etter innlegg fra Andreas Hoven og nevnte Lindquist. Den første gikk utenfor, mens den andre endte med kveldens tredje aluminiumstreff, og andre i tverrliggeren.

Scoringen uteble for Sebastian Pedersen, men spissen gjorde slett ingen dårlig kamp mot Valdres.

Akkurat foran mål knøt det seg litt for 19-åringen i går kveld, men spissen skapte svært mye i løpet av kampen, var involvert i fem av målene og over de 77 minuttene han spilte var han en god håndfull for Valdres sine midtstoppere.

Rant inn i sluttminuttene

Et kvarter før slutt kom så det femte målet, og fjerde for Amahl. Andreas Hoven og Lindquist kombinerte fint på høyre, og sistnevnte slo inn foran mål. Sebastian hoppet over ballen, og den havnet hos Amahl på bakerste – og han satte inn 5-0.

Tre minutter senere la vi på til 6-0. Johan Hove spilte fri Aleksander Stenseth, som hadde vært på banen et knapt minutt, på høyrekanten, og foran mål satte Andreas Hoven inn vårt sjette.

Det var Andreas sitt første mål i Godset-trøya siden utlånet i Notodden – og det gjorde også at han ble den 50. målscoreren i Strømsgodset Toppfotball (A-lag til G16) denne sesongen.

Etter å ha scoret ble han så byttet ut sammen med Loti Celina, og inn kom Emad Nayab og Simen Hammershaug – duoen som skulle stå for vårt sjuende og siste mål.

Simen Hammershaug kom inn og scoret sitt 19. mål for sesongen, fordelt på Team SIF og juniorlaget.

Et innkast fra Amahl havnet hos Emad, som etter et glimrende forarbeid fant Simen Hammershaug foran mål. Simen satte inn sitt femte mål i 3. divisjon denne sesongen, mål nummer 19 totalt, noe som gjør at han og Amahl topper lista blant de 50 målscorerne denne sesongen.

Det gjør at vi tar tilbake 4. plassen på tabellen, i alle fall frem til Lillestrøm 2 tar i mot Skjetten i morgen.

Vi har nå også sikret oss en luke på fire poeng ned til Gjelleråsen og Kråkerøy på henholdsvis 6. og 7. plass på tabellen.

Neste kamp er mandag om en uke, når vi gjester 12. plassen Skedsmo. Avspark er klokken 18:00.

Team SIF - Valdres 7-0 (4-0)
21. runde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 2, Marienlyst stadion
Mål: 1-0 Amahl Pellegrino (3.), 2-0 Amahl Pellegrino (5.), 3-0 Amahl Pellegrino (13.), 4-0 Hasan Hüseyin Duman (25.), 5-0 Amahl Pellegrino (75.), 6-0 Andreas Hoven (78.), 7-0 Simen Hammershaug (90.)
Gult kort: Jose Maria Cruz Marin (VFK)
Dommer: Espen Samuelsen, Vestfossen IF
Vårt lag (4-3-3): Morten Sætra - Sondre Fosnæss Hanssen, David Campher, Arnar Gudjonsson, Loti Celina - Johan Hove, Mathias Gulliksen, Hasan Hüseyin Duman - Andreas Hoven, Sebastian Pedersen, Amahl Pellegrino.
Innbyttere: Christopher Lindquist 45 min. for Sondre Fosnæss Hanssen, Adrian Rogulj 22 min. for Mathias Gulliksen, Aleksander Stenseth 13 min. for Sebastian Pedersen, Emad Nayab 11 min. for Loti Celina og Simen Hammershaug 11 min. for Andreas Hoven.