Team SIF med ny sterk seier

Andreas Hoven var involvert i samtlige tre mål da Godset 2 slo Østsiden 3-1 på Marienlyst mandag kveld.

Team SIF inntok mandag 2. plassen i sin avdeling i 3. divisjon da Østsiden, som kom til Marienlyst med stor selvtillit etter 5-1-seier mot Holmen, ble slått 3-1. For vårt mulig rekordunge lag var det Andreas Hoven, Alban Kadriu og Adrian Rogulj som scoret målene.

Alban var en av tre spillere i startoppstillingen født i 2000. De to andre var Benjamin Ray Reagan og Jørgen Vedal Sjøl, og sistnevnte fikk sin debut for Team SIF på høyrebacken i dag.

I tillegg var tre av de fire innbytterne født i samme årstall. Kreshnik Krasniqi (fem kamper), Mathias Fjeld Gulliksen (to kamper) og Simen Hjerkinn Hammershaug (debut).

– Vi spilte en veldig god kamp mot en tøff motstander. I 1. omgang leverte vi årsbeste offensivt, mens alle gutta kjempet for Strømsgodset og logoen i 2. omgang, forteller hovedtrener Vítor Gazimba.

I tillegg er det kun serieleder Moss som har scoret flere mål enn våre unggutter, som har scoret imponerende 18 mål på de seks første kampene – altså tre mål i snitt per kamp. I tillegg er de 18 scoringene fordelt over hele 11 (!) forskjellige spillere.

Hoven sørget for pangstart

Mot Østsiden tok det ikke mer enn ti minutters spill før kaptein Andreas Hoven satte inn vårt første mål etter målgivende fra Magnus Lankhof Dahlby.

Den tidlige scoringen gjorde imidlertid ikke at man roet ned tempoet, tvert i mot så spilte vi fotball på et meget høyt nivå, og perioden etter 1-0-målet beskrives av Vítor som det beste vi har levert denne sesongen.

Etter 21 minutter doblet så 16-åringen Alban Kadriu ledelsen etter innlegg fra Andreas Hoven. Midtbanespilleren spilte kun sin andre kamp fra start i 3. divisjon, og målet var også hans første.

Vi gikk dermed til pause med en fortjent 2-0-ledelse etter en solid 1. omgang, spesielt offensivt.

Kjempet hardt i 2. omgang

I 2. omgang jaget naturligvis gjestene fra Østfold redusering, og vi havnet mer bakpå. Etter 64 minutter fikk de også målet de jaktet, og skapte ny spenning i kampen.

Våre unggutter fortsatte imidlertid å kjempe hardt, og spilte med hjertet utenpå drakta i 2. omgang. Vítor mener at vi, til tross for kun en ettmålsledelse, hadde god kontroll gjennom 2. omgang.

To minutter på overtid ble Magnus Lankhof Dahlby erstattet av Adrian Rogulj, og det var nettopp han som satte den endelige spikeren i kista noen minutter senere. Etter en flott overgang spilte Andreas Hoven ut keeper, før han spilte ballen til Adrian, som satte inn vårt tredje mål fem minutter på overtid.

Med det ligger altså Team SIF på 2. plass i 3. divisjon avdeling 1, tre poeng bak serieleder Moss, som står med fem seire og ett tap så langt. Sarpsborgs andrelag, som vi slo på bortebane forrige helg, kan imidlertid gå forbi med seier borte mot tabelljumbo Odd 3 i kveld.

SIF 3 spiller på Marienlyst i kveld

Neste kamp for Team SIF nå er Sprint-Jeløy på bortebane tirsdag om en uke. Neste hjemmekamp er mot Ørn-Horten mandag 5. juni klokken 19:00. Sprint-Jeløy står med fem poeng på de seks første kampene, og ligger dermed under streken, mens Ørn-Horten ligger på 5. plass med ti poeng.

Før den tid spiller forøvrig Strømsgodset 3 kamp på Marienlyst. De møter Solberg til kamp klokken 19:00 i kveld. Kveldens motstander har samme poengfangst som oss med 13 poeng på de seks første kampene, og ligger før kveldens kamp foran oss på målforskjell. Møt opp på Marienlyst eller se kampen live på dt.no.

Team SIF - Østsiden 3-1 (2-0)

• 6. runde i Norsk Tipping-ligaen, Marienlyst stadion, 70 tilskuere

• Mål: 1-0 Andreas Hoven (10.), 2-0 Alban Kadriu (21.), 2-1 Kjell Fredrik Gullhaugen Mangset (64.), 3-1 Adrian Rogulj (90.)

• Gult kort: Matias Tjellaug Finnestrand (SIF 2)

• Dommer: Rene Nahas, Hauketo IF

• Team SIFs lag (4-2-3-1): Matias Tjellaug Finnestrand - Jørgen Vedal Sjøl, Kasper Grung Flo, Arnar þór Guðjónsson, Daniel Skistad - Hasan Hüseyin Duman, Benjamin Ray Reagan (Kreshnik Krasniqi fra 57., Mathias Fjeld Gulliksen fra 68.) - Andreas Hoven, Alban Kadriu (Simen Hjerkinn Hammershaug fra 70.), Amin Zariah - Magnus Lankhof Dahlby (Adrian Rogulj fra 90.)