Tapte for Sarpsborg

Årets første treningskamp hjemme på Marienlyst endte med 3-2-seier til Sarpsborg 08.

I dag tok vi i mot Sarpsborg 08 til vår første kamp for året hjemme på Marienlyst, i det som må kunne kalles en underholdende kamp, der det ikke sto på sjansene noen av veiene.

Godset var i ledelsen to ganger, men det var gjestene fra Sarpsborg som vant kampen 3-2 etter at Mikkel Agger utlignet to ganger. Sju minutter før slutt avgjorde så innbytter Rashad Muhammed kampen.

Tokki ga oss ledelsen

Etter en Sarpsborg-mulighet i åpningsminuttene fikk Tokki vår første mulighet, men avslutningen ble reddet av keeper Aslak Falch.

Ti minutter senere lyktes det imidlertid for Tokki etter en glimrende Godset-overgang. Bassel Jradi fikk ballen av Eirik Ulland Andersen, og spilte fri Tokki, som banket ballen via tverrliggeren og i nettet.

De signalgule gjestene utlignet imidlertid kun to minutter senere da nevnte Agger fikk gå upresset mot mål, og satte ballen kontant nede i hjørnet.

Ulland-kanon

Etter de to kjappe målene ventet en litt roligere periode, før det smalt fra Eirik Ulland Andersen.

Først en nydelig crosser fra Bassel ut til Ulland, som spilte fri Jonathan Parr. Hans innlegg ble imidlertid blokkert, men ballen havnet igjen ute hos Ulland, som ladet høyrefoten og sendte ballen vakkert i det lengste hjørnet fra drøye 20 meters hold.

Sarpsborg snudde kampen

Ullands perlescoring gjorde at vi gikk i garderoben med en 2-1-ledelse, men allerede fire minutter etter hvilen utlignet Agger på ny. Etter en rask frisparkvariant satte dansken ballen i mål alene med keeper.

Like etter var Ronnie Schwartz nær ved å sende Sarpsborg i ledelsen, men avslutningen gikk over. Det ble også flere sjanser for Sarpsborg utover omgangen, før vi tok over styringen da vi gikk inn i det siste kvartet.

Da lyktes det derimot for Sarpsborg. Innbytter Rashad Muhammed ble spilt fri alene med Pål Vestly Heigre, og satte inn 3-2 til gjestene med sju minutter igjen av kampen.

Se høydepunkter fra kampen her (med kommentering fra Lars Jamvold i Drammerns

Kampfakta Strømsgodset - Sarpsborg 08 2-3 (2-1)
Treningskamp, Marienlyst stadion
Mål: 1-0 Tokmac Nguen (18.), 1-1 Mikkel Agger (20.), 2-1 Eirik Ulland Andersen (39.), 2-2 Mikkel Agger (49.), 2-3 Rashad Muhammed (83.)
Gult kort: Ronnie Schwartz og Ole Jørgen Halvorsen(S08)
Vårt lag (4-2-3-1): Pål Vestly Heigre - Lars Vilsvik (Christopher Lindquist fra 67.), Jakob Glesnes (Lars Sætra fra 45.), Kim André Madsen, Jonathan Parr - Francisco Júnior (Henning Hauger fra 45.), Herman Stengel - Tokmac Nguen, Bassel Jradi, Eirik Ulland Andersen (Amahl Pellegrino fra 84.) - Mos Abdellaoue (Marcus Pedersen fra 45.)