Tapte for Krasnodar

Til tross for Eirik Ulland Andersens tidlige ledermål, ble det 2-1-tap for det russiske topplaget Krasnodar i vår første kamp på den spanske solkysten.

Tirsdag ettermiddag møtte vi FC Krasnodar til vår første kamp i løpet av den to uker lange treningsleiren i Marbella, et lag som etter halvspilt sesong i Russland ligger på 4. plass, kun ett poeng bak både Zenit St. Petersburg og Spartak Moskva på de to plassene over, og foran storlaget CSKA Moskva. Øverst på tabellen ligger forøvrig Lokomotiv Moskva, ni poeng foran Krasnodar, og det er nettopp Lokomotiv som er vår neste motstander her nede. Den kampen spilles på fredag.

Med kun Lars Vilsvik utilgjengelig med sykdom til dagens kamp av de som er med ned til Spania startet vi med følgende lag: Espen Bugge Pettersen - Mounir Hamoud, Jakob Glesnes, Marius Høibråten, Jonathan Parr - Henning Hauger, Herman Stengel - Tokmac Nguen, Bassel Jradi, Eirik Ulland Andersen - Marcus Pedersen.

Tidlig ledermål

Og som vi så ofte så i fjorårssesongen tok vi tidlig ledelsen da den offensive midtbanetrioen kombinerte fint. Bassel Jradi satte fart fremover, spilte frem Tokmac Nguen på høyre, som slo ballen tvers over feltet til Eirik Ulland Andersen ved lengste stolpe. Ulland satte ballen kontrollert i det nærmest åpne målet, og ga oss ledelsen 1-0 etter kun fem minutter.

Etter dette tok Krasnodar som forventet over det meste av kampen, uten at vi sluttet å ta overgangene av den grunn. Etter noen halvsjanser til Krasnodar fikk vi en mulighet som var nærmest identisk som det første målet, da ballen gikk fra Bassel til Tokki til Ulland, men denne gangen gikk avslutningen fra sistnevnte like utenfor mål.

Marcus utvist

Sekunder senere kom så ledermålet. Etter flott Krasnodar-spill kom Wanderson fri på venstre, og satte ballen vakkert i det lengste hjørnet til 1-1.

Like før pause fikk Krasnodar et hjørnespark litt ut av intet, og det endte med en noe spesiell situasjon. En knallhard avslutning gikk forbi Espen Bugge Pettersen, men ble stoppet av noe man kan kalle en glimrende reaksjonsredning av Marcus Pedersen. Dommer Svein Oddvar Moen var imidlertid klar i sin sak – og pekte på straffemerket, samtidig som Marcus fikk marsjordre fire minutter før pause.

På straffesparket chippet Krasnodars toppscorer Fjodor Smolov iskaldt inn 2-1 til de svartkledde, som dermed gikk til pause med ledelse.

Formasjonsendring i 2. omgang

Vi gjorde ingen endringer i pausen, men gjorde seks bytter etter en drøy time, samtidig som vi la om til en 3-5-1-formasjon grunnet utvisningen. Lars Sætra og Kim André Madsen kom inn og dannet en trebackslinje bak med Jakob Glesnes, mens Stian Ringstad og Kristoffer Tokstad kom inn som vingbacker. På midtbanen fortsatte Herman Stengel, med Mathias Gjerstrøm og Francisco Júnior på hver sin side, mens Bassel Jradi fortsatte på topp, etter å ha blitt flyttet opp dit da Marcus ble utvist.

Rett før byttene hadde Bassel spilt frem Tokki foran mål på flott vis, men russernes målvakt kom ut og gjorde det vanskelig for vår lynraske kantspiller.

Tokstad-mulighet

Bassel leverte forøvrig en svært god kamp i dag, og var også involert da Kristoffer Tokstad sto for vår største sjanse den siste halvtimen, men Krasnodars målvakt gikk ut i full strekk og fikk så vidt reddet avslutningen.

I sluttminuttene gjorde vi to nye bytter, da ungguttene Jerome Akor og Hasan Hüseyin Duman (begge 18) kom inn for Bassel og Herman Stengel.

Men mål ble det ikke mot slutten, og det hele ebbet ut i en 2-1-seier til Krasnodar. Det var imidlertid ingen dårlig kamp fra vår side, vi klarte oss godt mot god motstand, spesielt tatt i betraktning av at vi spilte over en omgang med en mann mindre.

Neste kamp på solkysten er som nevnt mot Lokomotiv Moskva. Den kampen spilles på fredag klokka 16:00.

Kampfakta FC Krasnodar - Strømsgodset 2-1 (2-1)
Treningskamp, Marbella
Mål: 0-1 Eirik Ulland Andersen (5.), 1-1 Wanderson (30.), 1-2 Fjodor Smolov (42., str.)
Rødt kort: Marcus Pedersen (SIF, direkte)
Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar
Vårt lag (4-2-3-1): Espen Bugge Pettersen - Mounir Hamoud, Jakob Glesnes, Marius Høibråten, Jonathan Parr - Henning Hauger, Herman Stengel - Tokmac Nguen, Bassel Jradi, Henning Hauger - Marcus Pedersen.
Bytter: Kim André Madsen, Lars Sætra, Stian Ringstad, Kristoffer Tokstad, Francisco Júnior og Mathias Gjerstrøm i 27 min. for Mounir Hamoud, Marius Høibråten, Jonathan Parr, Henning Hauger, Tokmac Nguen og Eirik Ulland Andersen, Jerome Akor i 8 min. for Bassel Jradi og Hasan Hüseyin Duman i 3 min. for Herman Stengel.