Usain Bolt debuterte for Strømsgodset

Usain Bolt fikk sin debut i Godset-drakta, men maktet ikke å hjelpe Godset tilbake i kampen mot G19-landslaget, som vant 1-0 på Marienlyst.

Usain Bolts treningsopphold i Strømsgodset har vekket internasjonal oppmerksomhet og det var mange skuelystne som møtte frem på Marienlyst for å få med seg supersprinterens debut i treningskampen mot Norges G19 landslag.

Det var de unge og håpefulle fra G19-landslaget som åpnet best. Leo Østigård kunne notere seg for kampens første sjanse etter 12 minutter, men headingen gikk i tverrliggeren og ut bak Pål Vestly Heigre i Strømsgodsets mål.

G19 tok ledelsen

Etter 20 minutter kom den første scoringen ved Erik Botheim, som til daglig spiller for Rosenborg.

Godset kom nærmere utligning mot pause, men Julian Faye Lund i Norges mål avverget forsøkene fra Fransisco Júnior og Jonathan Parr. Francisco var farlig frempå ved flere anledninger i 1. omgang, og skapte mye av det vi hadde av muligheter før pause.

Men da ingen av mulighetene ble omsatt i scoring gikk lagene i garderoben på stillingen 1-0 til G19-landslaget.

Åtte endringer i pausen

Tor Ole Skullerud gjorde hele åtte bytter i pausen, men Bolts debut i Godset-trøya lot fortsatt vente på seg.

Kampen bar preg av at det var en treningskamp og tempoet utover i 2. omgang var ikke det høyeste. Begge lag kom til noen sjanser, uten at det bød på noen spesielt farlige situasjoner.

Bolt fikk tjue minutter

I det 71. minutt kom endelig byttet mange hadde ventet på. Til stor jubel fra de fremmøtte entret verdens raskeste mann Usain Bolt matta etter at han ble byttet inn for Magnus Lankhof Dahlby.

Det tok ikke mer enn fem minutter før mannen med det legendariske nummeret 9,58 kunne notere seg for sin første sjanse, men headingen ble avverget.

Med Bolt på topp ved siden av Amahl Pellegrino jaktet Godset utligning, men det ble ikke flere mål og Norges G19-landslag vant dermed treningskampen 1-0.

Strømsgodset - Norge G19 0-1 (0-1)