Ung svenske viser seg frem

Christian Rubio Sivodedov (19) fra Schalke 04 hadde sin første trening med Strømsgodset på onsdag.

Annonse:

Det svenske midtbanetalentet ankom Drammen tirsdag ettermiddag, og skal i første omgang trene med oss ut uken. Christian Rubio Sivodedov har kontrakt med den tyske toppklubben Schalke 04 fra Gelsenkirchen.

- Christian er en spennende spiller som har fått gode rapporter på. Vi gleder oss til å se ham i trening og blitt litt bedre kjent, sier sportssjef Jostein Flo.

Christian Rubio Sivodedov er flasket opp i Djurgården, og ble lenge ansett som en av Sveriges aller største talenter. Han debuterte for Djurgårdens A-lag allerede som 15-åring tilbake i 2013. Året etter fikk han sin debut i Allsvenskan.

Vår nye assistenttrener Martin Foyston jobbet med Rubio Sivodedov i Djurgården i denne perioden, og kjenner naturlig nok godt til hva unggutten står for. Christian gjorde et godt førsteinntrykk på onsdagens økt i MIF-hallen.

- Det er hyggelig å være her. Nå skal jeg trene noen dager, og så får vi snakke litt mer sammen om hva som skjer videre, sier Christian,

I 2015 ble Christian Rubio Sivodedov solgt til Schalke 04 etter å ha imponert på prøvespill. Han gikk inn i U19-stallen til tyskerne, og hospitert med A-laget. Nå spiller han for U23-laget til Schalke 04.

Midtbanesentralen fikk med seg seks kamper for Djurgården før han fortsatte karrieren i Schalke 04. Han står også med U-landskamper for Sverige. Christian har for øvrig cubansk far og russisk mor.

Annonse fra Eliteserien: