Storseier mot Sogndal

Godset ga seg ikke før det sto 5-0 i målprotokollen i dagens treningskamp mot Sogndal.

Godset tok tak i kampen fra start av, og styrte spillet mot Sogndals forsvar. Marco Tagbajumi kom til kampens første mulighet etter et kvarters spill da han fikk hodet på et hjørnespark fra Eirik Ulland Andersen, men headingen gikk utenfor mål. Noen minutter senere løp Pontus Engblom fra forsvaret til gjestene, men hans avslutning gikk over.

Like etterpå kom Sogndal til det som på det tidspunktet var kampens største sjanse. Martin Ramsland kom til avslutning, men ble hindret av en glimrende enhåndsredning fra Espen Bugge Pettersen før ballen traff tverrliggeren.

Sogndals store mulighet ble imidlertid ingen tendens for resten av omgangen, for da alt handlet alt om Godset. Først var Eirik Ulland Andersen nær scoring med et frekt frisparkforsøk, men Sogndals keeper Mathias Dyngeland fikk slått ballen over tverrliggeren.

Glesnes sendte Godset i føringen

Dyngeland klarte derimot ikke å hindre scoring da Tokmac Nguens innlegg fra høyre fant midtstopper Jakob Glesnes i feltet. En lite kraftfull, men smart avslutning av Jakob til 1-0, og han kunne notere seg for sin første nettkjenning i Strømsgodset-drakt.

Sekunder senere var Marco Tagbajumi nær ved å doble ledelsen da han fikk en dobbeltmulighet, men både avslutningen og den påfølgende headingen ble reddet av Dyngeland.

Punkterte kampen før pause

I minuttene før pause løsnet det ordentlig for Godset. Først fikk Tokmac Nguen ballen av Pontus Engblom i feltet, og satte den kontrollert i nettet til 2-0, før Marco Tagbajumi også kunne notere navnet sitt på måltavla etter fin og effektiv angrepsfotball. Eirik Ulland Andersen tok med seg ballen fra dypet og spilte til Tokmac Nguen, som med litt hjelp fra en Sogndal-forsvarer spilte Marco gjennom, og alene med keeper satte angriperen den kontant i det lengste hjørnet til 3-0. Det resultatet sto seg også til pause.

Sjanseproduksjonen fortsatte også i 2. omgang. Etter kun fire minutter av omgangen fikk Pontus Engblom en gigantsjanse til å sette inn kampens fjerde, men svensken satte ballen over mål.

Noen minutter senere fikk vi likevel vårt fjerde mål for dagen. Tokmac Nguen spilte fri Marco Tagbajumi med en lekker flikk, og Marco chippet ballen elegant over Sogndals målvakt.

Etter en drøy time hadde så Stian Ringstad en avslutning i stolpen etter å ha fått kranglet med seg ballen forbi forsvaret, før to unge innbyttere var i fokus da vi satte ballen i nettet for femte gang for dagen.

Hovens første A-lagsmål

Abdul-Basit Agouda fikk ballen i feltet, og vendte fint opp før han ble lagt i bakken. Her kunne det nok blitt blåst straffespark, men ballen havnet uansett hos Andreas Hoven, som fra kort hold kunne sette inn sitt første mål for A-laget. Godt gjort av begge unggutta, etter kun ti minutter på banen, og naturligvis et stort øyeblikk for Andreas.

Med snaue ti minutter igjen av kampen gikk så både Espen Bugge Pettersen og Lars Vilsvik i bakken etter en kollisjon. Bugge kom seg opp igjen og kunne fullføre matchen, mens Vilsvik måtte gå av banen. Det var sannsynligvis kun snakk om en slagskade, og ikke noe alvorlig, men det er for tidlig å fastslå.

Spillet kom uansett i gang igjen, og to minutter før slutt var Andreas Hoven å notere seg for sitt andre mål. Tommy Høiland mottok ballen på en overgang, og spilte Andreas fri foran mål, men denne gangen sto Dyngeland i veien for 19-åringen.

Dermed endte kampen 5-0 etter en solid gjennomføring av Godset to uker før seriestart, og et godt tilsvar etter en skuffende kamp i Sarpsborg forrige helg. Med enda bedre presisjon foran mål kunne det også blitt en enda større seier, men det var definitivt mye positivt å spore i dagens kamp, og vi sier oss godt fornøyd med en overlegen seier mot fjorårets 11. plass i Eliteserien.

Godset - Sogndal 5-0

• Treningskamp, Marienlyst stadion

• Mål: 1-0 Jakob Glesnes (27'), 2-0 Tokmac Nguen (42'), 3-0 Marco Tagbajumi (44'), 4-0 Marco Tagbajumi (52'), 5-0 Andreas Hoven (71')

• Gule kort: Kristoffer Tokstad (SIF), Eirik Birkelund, Chidiebere Nwakali og Christophe Psyché (SOG)

• Dommer: Espen Samuelsen

• Vårt lag (4-4-2): Espen Bugge Pettersen - Lars Vilsvik (Marius Høibråten fra 82.), Jakob Glesnes (Sondre Solholm Johansen fra 78.), Kim André Madsen, Stian Ringstad - Eirik Ulland Andersen, Henning Hauger, Kristoffer Tokstad (Christian Rubio Sivodedov fra 67.), Tokmac Nguen (Andreas Hoven fra 61.) - Pontus Engblom (Abdul-Basit Agouda fra 61.), Marco Tagbajumi (Tommy Høiland fra 78.)