Storseier mot Sandefjord

Kristoffer Tokstad og Mos scoret to mål hver da Strømsgodset utklasset Sandefjord 6-0 i den siste treningskampen i Spania.

Det var tidvis praktfullt angrepsspill av et svært effektiv Godset-lag på Estadio Jose Burgos, som ligger i byen Coin – drøyt 30 kilometer fra Marbella. Utvilsomt meget gledelig å se at det offensive sitter så godt drøye tre uker før seriestarten.

Etter to tøffe kamper mot russisk motstand, ble det som ventet et helt annet kampbilde mot Sandefjord. Vi styrte store deler av spillet, men det var Sandefjord som skapte de første og største sjansene. En kombinasjon av en god Pål Vestly Heigre og svake avslutninger førte imidlertid til at vestfoldingene aldri fikk straffet oss.

Etter 19 minutter tok Godset ledelsen ved Kristoffer Tokstad – på vår aller første sjanse i kampen. Høyrekanten dro elegant ballen rundt keeper og trillet ballen sikkert i det tomme målet. Tokstad var i det hele tatt et aktivum i denne matchen og er tydelig i ferd med å finne formen. Hør her hva han sier om dagens kamp og årets oppkjøring.

Herfra og ut kontrollerte Strømsgodset denne kampen fullstendig.

Klasseangrep

Marcus Pedersen satte inn årets første mål for hans vedkommende på straffespark etter 28 minutter. Tokmac Nguen rundlurte et par forsvarere i forkant og sørget for et riktig idømt straffespark Fra 11 meter var Marcus klinisk!

Like før pause satte Tokstad inn den tredje etter glimrende angrepsspill. Parr kombinerte med Tokki og Ulland Andersen, før han pisket ballen inn på bakre stolpe, der Tokstad fikk en enkel jobb for blank kasse. Et angrepsspill helt etter Godset-boka.

Jonathan Parr assisterer Tokstad på 3-0. Foto: Digitalsport

Like før timen var spilt banket Ulland et frispark rett i kassa fra 35 meter – og viste med det at foten er ladet og klar til seriestarten. At keeper muligens burde tatt skuddet bryr ikke vi oss med.

To nye fra Mos

Mos, som hadde kommet inn for Marcus ved pause, fortsatte der han slapp mot Lokomotiv Moskva sist. Etter vel 70 minutter brukte Tokki hælen til å flikke Mos alene gjennom, og målsniken trillet ballen iskaldt til side for keeper.

Han var like iskald drøyt ti minutter senere. En fabelaktig gjennombruddspasning fra Francisco Júnior havnet rett i beina på Mos, som enkelt trillet ballen til side for keeper. De to scoringene der viser hvilken eminent avslutter vår nye spiss er. Mos bruker innsiden av både hode og bein, og nå står han med tre mål på to omganger for sin nye klubb. Hvilken start!

Fredag reiser vi hjem fra treningsleiren i Spania med en god porsjon selvtillit. Nå skal vi bygge videre på dette grunnlaget når vi fortsetter oppkjøringen i Drammen til uka.

Strømsgodset-Sandefjord 6-0 (3-0)
Estadio Jose Burgos, Coin
Mål: 1-0 Kristoffer Tokstad (19.), 2-0 Marcus Pedersen (str., 27.), 3-0 Kristoffer Tokstad (42.), 4-0 Eirik Ulland Andersen (60.), 5-0 Mos Abdellaoue (71.), 6-0 Mos Abdellaoue (82.)
Dommer: Kai Erik Steen
SIFs lag: Pål Vestly Heigre – Christopher Lindquist (Mounir Hamoud i 30 min.), Jakob Glesnes, Lars Sætra (Kim André Madsen i 45 min.), Jonathan Parr (Stian Ringstad i 30 min.) – Henning Hauger, Francisco Júnior – Kristoffer Tokstad, Eirik Ulland Andersen (Hasan Hüseyin Duman i 14 min.), Tokmac Nguen (Magnus Lankhof Dahlby i 18 min.) – Marcus Pedersen (Mos Abdellaoue i 45 min.)