Sterk lagseier i Marbella

Kristoffer Tokstad scoret kampens eneste mål da vi avsluttet Marbella-oppholdet med seier mot Lokomotiv Moskva.

Annonse:

I første halvdel av 1 omgang ble det mye løping etter ball for våre gutter mot et ballsikkert russisk maskineri, men nok en gang var vi disiplinerte og kollektive i den defensive jobbingen. Det skal rett og slett være vanskelig å spille ut og bryte ned Strømsgodset anno 2017.


Lokomotiv skapte ikke all verden, bortsett fra noen langskudd fra Manuel Hernandez. Espen Bugge Pettersen var opplagt og parat på det meste helt bakerst.

Flott scoring

Etter hvert fikk vi mer ball og kom mer inn i kampen. Vi skapte blant annet et par farlige overganger som Bassel Jradi avsluttet fra 16 meter. Sentralt på midten løp Henning Hauger og Kristoffer Tokstad mye, og de plukket opp mange andreballer.

Sistnevnte ser ut til å trives stadig bedre i denne rollen. Han dekker store rom, flytter beina raskt, er mye involvert og trygg på ball. Ferdighetene til Tokstad kommer definitivt til sin rett sentralt på midten. Og han og Hauger har åpenbart funnet tonen.

Rett før pause sendte han oss dessuten i føringen. Etter fint kombinasjonsspill banket han ballen i nettet bak keeper. En kontant og god avslutning fra Tokstad.

_E6A6172Kristoffer Tokstad.jpg

Etter hvilen kom Tokmac Nguen inn for Stian Ringstad. Dermed ble Jonathan Parr skjøvet ned som back.

Presset russerne

Vi vokste oss definitivt inn i denne kampen. Etter pause klarte vi å sette russerne under mer press, og vi klarte å løfte spillet høyere i banen. Vi hadde intensitet i gjenvinningspresset, og klarte å plukke opp mange baller. Det smalt godt i duellene og tidvis ble det litt ampert.

Uansett gledelig å se at vi orker stadig lenger, og har trøkk i beina mot god internasjonal motstand som er i gang med sin serie om en uke.

Midtveis i omgangen kom Tokmac til et farlig skudd fra 16 meter, som keeper måtte strekke seg godt etter. Utover dette skapte vi ikke all verdens klare sjanser i 2 omgang, men det gjorde heller ikke Lokomotiv.

Like før slutt viste Pontus Engblom frem hurtigheten sin. Han sprintet fra begge Lokomotivs stoppere, og avsluttet med et rapt skudd som keeper så vidt fikk en hånd på.

Vi avslutter Marbella-oppholdet med en sterk og gledelig seier. I morgen er det hjem til Norge igjen og fra mandag trener vi på Marienlyst.

Kampfakta
Strømsgodset-Lokomotiv Moskva 1-0 (1-0)
Marbella Football Center
Mål: Kristoffer Tokstad (45)
SIFs lag: Espen Bugge Pettersen – Mounir Hamoud (Loti Celina i 10 min), Jakob Glesnes, Marius Høibråten, Stian Ringstad (Tokmac Nguen i 45 min)– Bassel Jradi (Andreas Hoven i 10 min), Kristoffer Tokstad, Henning Hauger, Jonathan Parr – Pontus Engblom (Hasan Duman i 1 min), Marcus Pedersen (Marco Tagbajumi i 15 min)

Annonse fra Eliteserien: