Lage Sofienlund

Skal opp på tre stjerner

Utviklingsleder Lage Sofienlund kommenterer akademiklassifiseringen som ble presentert i dag.

Annonse:

- Akademiklassifiseringen er et meget bra stykke arbeid som helt garantert vil være med å løfte nivået på utviklingsarbeidet som gjøres i norske toppklubber. Kravene vi vurderes på i klassifiseringa setter både krav til kvaliteten på arbeidet i utviklingsavdelingen og til større klubbpolitiske valg som går på hvilken profil en klubb ønsker å ha på klubbdrifta si. Vi i Strømsgodset kan bruke akademiklassifiseringen som et godt utgangspunkt når vi skal lage handlingsplaner der vi prioriterer hvilke områder vi bør ta mest tak i framover, sier Sofienlund.

Han overtok jobben til Haakon Lunov for kort tid siden, og er godt i gang med å bruke klassifiseringen som et verktøy for å bedre utviklingsarbeidet i Strømsgodset. Sofienlund sier også at mye allerede ligger til rette for at klubben er oppe på tre stjerner ved neste rapportering.

- Vi har et mål om å være et 3-stjernersakademi. Det tror vi er veldig realistisk å få til i løpet av 2018. Det har vært mange gode folk som har jobba i Strømsgodset i flere år. Det har gjort at klubben har lykkes med å få fram både aldersbestemte landslagsspillere og eliteseriespillere som igjen har blitt solgt. Dette er et tegn på at vi har lykkes med spillerutvikling i Strømsgodset, sier Sofienlund.

- Dyktige folk som er gode i møte med spillerne i hverdagen vil alltid være det viktigste for å skape god utvikling. Her har Strømsgodset hatt flere eksempler på gode folk de siste 10 årene. Det vi ser når vi nå har blitt klassifisert er at vi har en jobb å gjøre når det kommer til å lage et tydelig planverk for hvordan vi skal jobbe i utviklingsavdelingen. Spesielt ser vi at vi kan bli bedre på individuell oppfølging i treningsprosessen, samt samarbeid med skole, krets og lokalklubber. Dette er punkter vi ønsker å ta tak i å arbeide med i 2018. Vi har en god trenerstab nå og er klare for å jobbe godt inn i årene som kommer, sier en positiv utviklingsleder.

Annonse fra Eliteserien: