SIF-talentets kunstmål går viralt

Etter rabona-scoringen mot Hallingdal har Strømsgodset-spiller Adrian Rogulj (18) fått enorm oppmerksomhet internasjonalt – og scoringen er nå sett av over to millioner!

Annonse:

Man skulle kanskje ikke tro at en scoring for vårt tredjelag skulle bli den mest sette Strømsgodset-scoringen i år, og sannsynligvis også på lang tid – men slik går det når en av våre unggutter lurer vekk to mann med en «Cruyff-finte», og følger opp med en vakker rabona.

Gutten som står bak scoringen heter Adrian Rogulj, en 18-åring som er oppvokst på Gulskogen, og altså er så lokal som man kan få det i Strømsgodset.

Den unge angrepsspilleren kom til toppfotballen i klubben fra Strømsgodset IF før forrige sesong, og er nå inne i sin andre sesong som rekruttspiller hos oss. Bildet øverst i saken ble forøvrig tatt da han var på prøvespill i den kroatiske storklubben Dinamo Zagreb for to år siden.

– Jeg prøver først å utfordre for å komme til skudd, før jeg så at det kom en spiller til, så jeg måtte ta en kjapp vending for å finte de unna. Rabonaen kom egentlig av seg selv, man må jo prøve på ting litt utenom de vanlige for å bli lagt merke til, ler 18-åringen.

Over to millioner visninger

Og man kan trygt si at scoringen har blitt lagt merke til. Store, internasjonale fotballsider som RLdesignz og 433 har begge lagt ut scoringen på sine Instagram-sider, med henholdsvis 7,5 og 15,1 millioner følgere. Kun på disse to sidene har Adrians kunstmål i skrivende stund fått over 360 000 likerklikk og nærmere to millioner visninger. Rett og slett helt ekstreme tall.

Legger vi til tallene fra vår egen Facebook-side, VGTV og eventuelle andre sider på sosiale medier vi ikke har blitt gjort oppmerksomme på, er tallene godt over to millioner – kanskje enda mer.

Blant de som følger disse to sidene finner vi blant annet kjente idrettsutøvere som Usain Bolt og Manchester United-stjernen Paul Pogba. Den svært fotballinteresserte Bolt har til og med likt videoen lagt ut av RLdesignz.

Fikk doblet følgerantallet på Instagram

Selv var han på vei til foreldrenes hjemland da interessen var på sitt høyeste.

– Da jeg satt på flyet til Kroatia fikk jeg plutselig en del nye følgere på Instagram, og jeg fikk mange meldinger fra ukjente folk som skrev til meg om målet, forteller Adrian.

Selv fikk han doblet følgerantallet sitt på Instagram. Før scoringen hadde han omkring 400 følgere – i skrivende stund har han nå 817.

Har du ennå ikke sett scoringen – eller bare har lyst til å se det igjen? Se kunstverket i videovinduet under.


Annonse fra Eliteserien: