Seier i årets første kamp

Tokmac Nguen og Christopher Lindquist scoret målene da vi slo Bodø/Glimt 2-1 i årets første treningskamp.

Fredag ettermiddag var det duket for årets første treningskamp for A-laget. På motsatt halvdel sto Bodø/Glimt, fjorårets vinnere av OBOS-ligaen. Der spilte Herman Stengel fra start til sine første minutter for Godset, mens også Christopher Lindquist, som også fikk navnet sitt på scoringslista, var tilbake i Godset-drakt etter fjorårets utlån til Florø.

Etter en åpning der vi var det førende laget var det de gulkledde som fikk kampens første mulighet, men Endre Kupens avslutning ble blokkert.

Utover i omgangen var det fortsatt vi som hadde mest ball, men uten å skape de største sjansene. Glimt skapte derimot noen i motsatt ende, men også de uten uttelling den første halvtimen.

To kjappe scoringer

Like etter at halvtimen var passert kom ledermålet. Tokmac Nguen vant ballen rett utenfor Glimts sekstenmeter, og etter å ha først dratt av en mann plasserte han ballen kontrollert og rolig i det lengste hjørnet.

Tre minutter senere doblet vi ledelsen med en ny, fin scoring. Mathias Gjerstrøm, i tier-rollen for anledningen, spilte gjennom høyreback Christopher Lindquist, som iskaldt og vakkert chippet ballen over Glimts målvakt. Hans første scoring for A-laget – og ingen dum måte å presentere seg på i årets første treningskamp.

Byttet alle i pausen

Med det ledet vi 2-0 ved pause, der vi byttet hele laget. I 2. omgang fikk Amahl Pellegrino og Pål Vestly Heigre sine første minutter for oss, mens de tidligere SIF-spillerne Lars Sætra og Alfred Sankoh, som for tiden trener med klubben, også fikk hele omgangen. Det fikk også Magnus Lankhof Dahlby (18), som spilte på topp i 2. omgang.

Nevnte Dahlby fikk også ballen i nettmaskene etter et kvarters spill av 2. omgang, men ble avvinket for offside.

Glimt reduserte

I stedet var det Glimt som scoret 2. omgangens første, og eneste, mål da Martin Bjørnbak kontant stanget inn et hjørnespark med tjue minutter igjen av kampen.

Stort mer skjedde det heller ikke, og det ebbet ut med 2-1-seier til oss. En fin start på året, og en fin gjennomkjøring for 22 mann som alle fikk 45 minutter hver. Det tar vi med oss før vi setter kursen mot Marbella i neste uke.

Vi kommer tilbake med reaksjoner fra kampen. Da vil dere få høre fra Tor Ole Skullerud, matchvinner Christopher Lindquist og debutantene Herman Stengel og Amahl Pellegrino.

Kampfakta Strømsgodset - Bodø Glimt 2-1 (2-0)
Treningskamp, LSK-hallen, ca. 80 tilskuere
Mål: 1-0 Tokmac Nguen (32.), 2-0 Christopher Lindquist (35.), 2-1 Martin Bjørnbak (71.)
Gult kort: Runar Hauge (B/G)
Dommer: Rohit Saggi, SBK Drafn

Vårt lag i 1. omgang (4-2-3-1): Espen Bugge Pettersen - Christopher Lindquist, Jakob Glesnes (K), Kim André Madsen, Stian Ringstad - Herman Stengel, Francisco Júnior - Tokmac Nguen, Mathias Gjerstrøm, Eirik Ulland Andersen - Marcus Pedersen.

Vårt lag i 2. omgang (4-2-3-1): Pål Vestly Heigre - Lars Vilsvik, Lars Sætra, Marius Høibråten, Mounir Hamoud - Henning Hauger, Alfred Sankoh - Kristoffer Tokstad, Bassel Jradi (K), Amahl Pellegrino - Magnus Lankhof Dahlby.