Satte klubbrekord på bortebane

Espen Bugge Pettersen har bidratt til å sette en sterk klubbrekord med fire bortekamper på rad i Eliteserien uten baklengsmål.

Strømsgodset er ikke akkurat viden kjent for sin sterke bortestatistikk. Derfor er det desto mer gledelig at vi nå har fått orden på laget også utenfor bygrensa.

På de fire siste bortekampene har Godset tatt åtte poeng – uten å slippe inn ett eneste mål. Det har aldri før skjedd på øverste i denne klubbens stolte historie. Vi har til og med vunnet to strake kamper på naturgress.

Forrige rekorden var tre kamper på rad uten baklengs. Den ble satt i gullsesongen 2013.

Vanskelig å spille mot

Veterankeeper Espen Bugge Pettersen har vært sterkt delaktig i denne klubbrekorden. Uten at rekorden i seg selv er så viktig for han.

- Fattern nevnte noe om en rekord, men jeg var ikke klar over det. Det uvant kost for Godset å holde nullen og ha gode resultater på bortebane, sier 37-åringen.

- Fire kamper uten baklengs er solid, og da gir det også poeng. Nå har vi satt oss i en okay posisjon i høst, fortsetter han.

Etter en krevende vår har Strømsgodset fremstått med en bedre defensiv struktur siden sommerferien. Effekten ser ut til å vare. Godset har vært landets nest beste lag på de seneste ni kampene – med 20 poeng og 14-6 i målforskjell. Kun Rosenborg har tatt flere poeng og sluppet inn færre mål i denne perioden.

- Vi er blitt et vanskelig lag å spille mot. Vi er tette og har vært mer kyniske i måten vi har angrepet disse kampene. Det har også gitt resultater. I fotball er det resultatene som teller, sier Bugge.

Kreditt til hele laget

I fotball handler også mye om marginer. Det er ikke til å underslå. Tommy Høiland scorer for åpent mål 99 av 100 ganger, men i forrige kamp misset han utrolig nok. Og derfor kan vi nå prate om klubbrekord i Drammen. På våren hadde vi mildt sagt ikke de marginene.

Men justeringene som er gjort, og med den kvaliteten vi har i treningshverdagen, gjør at Strømsgodset ikke slipper til den type sjanser like ofte lenger.

sj_021856
Kaptein Jakob Glesnes har vært solid i midtforsvaret.

- Forsvarsspillet er det letteste å starte med. Er det oppe og går så kommer det andre mer av seg selv. Det er en viktig grunn til de resultatene vi har fått de siste månedene. Vi er litt tryggere i alt vi gjør, og det tror jeg hele den bakre femmeren kjenner godt på. Både jeg og backrekka får den hjelpen vi trenger, og det er en kreditt til hele laget at vi er kommet dit vi er nå. Alle mann må være med på det, og alle seks frontspillerne skal ha bra honnør, sier Espen Bugge Pettersen.

Fremstått solide

Nå er nøkkelen å opprettholde den gode formen i de resterende seks seriekampene. Da kan resten av høsten og innspurten blir riktig så morsom i Drammen.

Lørdag klokken 18.00 venter Odd på Marienlyst. Billetter til den kampen kjøpes her. I skrivende stund er det solgt over 5000 billetter og vi håper selvsagt enda flere ønsker å hjelpe oss frem til en ny seier på hjemmebane.

- Jeg tror vi kommer til å fortsette i det sporet vi er inne på nå. Har du fått gode opplevelser er det lettere å gjenskape. I den siste perioden har vi fremstått solide som lag i organisering og struktur, sier Bugge.

Annonse fra Eliteserien: