Medaljen røk i sluttminuttene

Godset lå an til bronse, men sviktet i sluttminuttene. Aalesund vant til slutt 4-3 i en thriller av en kamp.

Mens Godset kjempet om medalje, kjempet Aalesund om å holde plassen i Eliteserien. 4-3 til hjemmelaget holdt ikke for noen av lagene.

Vi startet kampen svakt, og etter tolv minutter sendte Mos Abdellaoue hjemmelaget i ledelsen.

Etter det tidlige baklengsmålet kom vi gradvis tilbake i kampen, og det var fullt fortjent da Bassel Jradi utlignet til 1-1 etter målgivende fra Tokmac Nguen seks minutter før pause.

Etter pause kom vi dog ut like svake som vi startet 1. omgang, og dermed var det også fullt fortjent at Aalesund igjen tok ledelsen ved Edwin Gyasi ti minutter etter hvilen.

Dramatiske sluttminutter

Deretter tok kampen virkelig fyr i sluttminuttene. Først utlignet Tokmac Nguen for oss etter et fint Godset-angrep ti minutter før slutt. Samtidig sto det 2-2 mellom Molde og Sarpsborg, og vi trengte kun ett mål til for å sikre medaljen.

Og med to minutter igjen av kampen kom den scoringen, ved Marcus Pedersen. Eirik Ulland Andersen fant Pontus Engblom, men hans avslutning ble reddet. På returen var imidlertid Marcus, som headet oss i ledelsen.

Men gleden var kortvarig. Allerede minuttet etterpå scoret Mos Abdellaoue sitt andre, og på overtid fullførte han hat-tricket med sin 4-3-scoring.

Dermed blir det ikke medalje for Strømsgodset i 2017. 4. plass er uansett en enorm prestasjon etter den vårsesongen vi hadde, og de glimrende prestasjonene vi har levert de siste månedene er noe vi må bygge videre på. Samtidig er det naturligvis svært, svært tungt å miste bronsemedaljen slik kampen utviklet seg.

Kampfakta Aalesund - Strømsgodset 4-3 (1-1)
Mål: 1-0 Mustafa Abdellaoue (12.), 1-1 Bassel Jradi (39.), 2-1 Edwin Gyasi (54.), 2-2 Tokmac Nguen (81.), 2-3 Marcus Pedersen (88.), 3-3 Mustafa Abdellaoue (89.), 4-3 Mustafa Abdellaoue (90.)
Gule kort: Aron Þrándarson, Thanasis Papazoglou, Daníel Grétarsson, Fredrik Carlsen (AaFK) og Bassel Jradi (SIF)
Dommer: Kai Erik Steen, IL Gneist
Vårt lag (4-2-3-1): Espen Bugge Pettersen - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Marius Høibråten, Jonathan Parr - Henning Hauger, Francisco Júnior (Pontus Engblom fra 75.) - Tokmac Nguen (Kristoffer Tokstad fra 82.), Bassel Jradi, Eirik Ulland Andersen - Marcus Pedersen.