Andreas Hoven

Hoven flyttes opp i A-stallen

Andreas Hoven belønnes med en permanent plass i A-stallen etter meget god utvikling de siste månedene.

Annonse:

Den lokale 19-åringen Andreas Hoven har trent med A-laget i hele vinter, og har gjort sakene sine veldig bra. Derfor har trenerteamet nå bestemt at han blir et fullverdig medlem i A-lagsstallen.

– Andreas har hatt en veldig bra utvikling og tatt mange steg de siste månedene, forteller rekruttlagets trener Vitor Gazimba.

Etter å ha fått sin uoffisielle debut i treningskampen mot Shakhtyor Soligorsk på Marbella før forrige sesong, og deretter sin Eliteserie-debut i bortekampen mot Bodø/Glimt i fjor høst, har Andreas fått flere sjanser på A-laget i vinter.

Totalt har han vært i aksjon i fire kamper, der han både ga målgivende pasning med et flott innlegg til Marcus Pedersen i årets første treningskamp mot Fram Larvik, før han scoret sitt første A-lagsmål mot Sogndal i mars.

AH5_0109
Foto: Digitalsport

Signerte ny kontrakt

– Det var morsomt å få nyheten etter samlingen på Marbella. Jeg gjorde det ganske bra der, og har trent mye med A-laget ellers i vinter, sier Andreas selv om å bli tatt opp i A-stallen.

For en måned siden signerte Andreas også ny kontrakt med Strømsgodset ut 2018-sesongen. Hans første proffkontrakt fikk han før forrige sesong, etter å ha vært i Godset-systemet siden han var 14 år gammel. Etter å ha slitt med skader tidligere har han nå vært skadefri over en lengre periode, og etablert seg på G19-landslaget, der han har spilt samtlige fem kamper i 2017.

– Andreas har spisskompetanse og ferdigheter som er meget spennende. Nå skal vi legge til rette for at han får ut hele sitt potensial, sa sportssjef Jostein Flo da Andreas signerte sin nye kontrakt i mars.

Får en nøkkelrolle i Team SIF

Vitor Gazimba
Vitor Gazimba

Nå akter Andreas å kjempe seg til spilletid i Eliteserien denne sesongen, men først og fremst blir det Team SIF i 3. divisjon som blir hans kamparena. Der ønsker han å bidra med flere målpoeng enn tidligere fra sin kantposisjon.

– Jeg har hatt en ganske bra utvikling, og blitt en bedre fotballspiller både teknisk og fysisk. Jeg føler riktignok at jeg har flere målpoeng i meg, og har et mål om å score så mange mål som mulig i år. Det jobber jeg mye med etter treningene, forteller den fysisk robuste 19-åringen.

Årets versjon av Team SIF kommer til å bestå av flere yngre spillere enn før, og det gjør blant annet at Andreas vil få en nøkkelrolle i Vitor Gazimbas lag.

– Han var viktig for oss i fjor høst, og får en nøkkelrolle denne sesongen. Han gjør en god jobb, også defensivt, i tillegg til å være en god avslutter og meget god med ball, sier Vitor, som legger til at det nå er opp til Andreas selv om han kommer til å ta steget opp til A-laget også på kampdag.

– Han kan gå hele veien, og bli en dominerende spiller i Eliteserien. A-lagstrenerne følger med på prestasjonene hans for Team SIF, og hvis han gjør det bra der, vil han få sjansen i Eliteserien, avslutter portugiseren.

Andreas Hoven

  • Født: 20. februar 1998 (19 år)

  • Nasjonalitet: Norge

  • Høyde: 184 cm

  • Draktnummer: 66

  • Kontrakt til: 31. desember 2018

  • Kamper for Godset: 1

  • Aldersbestemte landskamper: 13

AH5_9987
Foto: Digitalsport
Annonse fra Eliteserien: