Flo om overgangsvinduet

Det kommer ingen nye spillere inn før overgangsvinduet stenger ved midnatt.

Annonse:

Så langt i sommervinduet har Strømsgodset hentet inn den unge keeperen Pål Vestly Heigre (22) fra Aalesund, mens Marco Tagbajumi (Lillestrøm), Tommy Høiland (Viking) og Sondre Solholm Johansen (Mjøndalen) har forlatt klubben.

Samtidig fortsetter ungguttene Christopher Lindquist, Knut Ahlander, Morten Sætra og Henrik Bredeli på utlån.

Overgangsvinduet stenger ved midnatt og det vil ikke komme noen flere spillere inn. Det vil heller ikke gå noen flere ut. Det bekrefter sportssjef Jostein Flo.

- Innenfor våre økonomiske rammer har vi prioritert forlengelser med sentrale spillere fremfor å hente inn nye spillere. Vi har nå lengre avtaler på flere sentrale spillere som blir viktig for oss inn i fremtiden. Vi bygger opp noe nytt og spennende, og vi opplever at Tor Ole (Skullerud) og hans team har utviklet både enkeltspillere og laget i en krevende periode for klubben, sier Flo.

Ønsker stabilitet

I forrige uke valgte Lars Vilsvik og Bassel Jradi å signere nye kontrakter med Strømsgodset, tross tilbud fra utlandet.

- Dette er det første vinduet på lenge som vi ikke selger de beste spillerne våre. Vi har fått tre bud fra utenlandske klubber, men alle disse vurderte vi til å være for lave, sier Flo.

I media har Strømsgodset blitt linket til flere spillere. Sportssjefen sier at spillerlogistikk er en dynamisk prosess og at klubben hele tiden gjør sonderinger, men at ledelsen landet på å gi full tillit eksisterende spillergruppe. Etter mye endringer i vinter har klubben valgt å prioritere stabilitet og videreutvikling av de gode relasjonene som er i ferd med å sette seg i laget.

- Vi har sett fremgang i laget den siste tiden og vi tror stabilitet over tid vil gjøre oss bedre. Det er god dynamikk i stallen, vi har en profesjonell og seriøs spillergruppe som jobber hardt for hverandre. De viktigste spillerne i Strømsgodset er de vi har i klubben, sier Jostein Flo.

- Masse kvalitet i troppen

Før sommerferien kommuniserte klubben ut en ny strategiplan. Der fremkom det at det skal legges til rette for en kortere vei opp for unge spillere, og at klubben skal ha færre spillere på topplønn. I sommer har man derfor valgte å kutte stallen fremfor å rekruttere nye inn.

Det gir også en bedre balanse og riktigere konkurranseforhold i troppen.

- Vi har masse kvalitet i troppen. Det handler om å få ut potensialet, både individuelt og som lag – og der har trenerteamet, gjennom å ha en stabil spillergruppe, utviklet laget i riktig retning. Vi ser konturene av noe veldig spennende. Og vi tror veldig på å gi tillit til de spillerne som er her. Enkeltspillere kan vokse veldig på tillit, noe vi har mange gode eksempler på i denne klubben fra tidligere, sier sportssjefen.

Annonse fra Eliteserien: