Lagbilde rekrutt

Utviklingsåret 2019

Klubbens utviklingsavdeling har tilbakelagt en fremgangsrik sesong med større aktivitet enn noen gang. Her er en oppsummering av utviklingsåret 2019.

Annonse:

Vi har fått et løft på flere områder i U-avdelingen gjennom det siste året. Her er noen av de viktigste punktene vi ønsker å fremheve:

  • Aldersbestemte landslagsspillere på alle kull.
  • To lokale gutter løftet opp i A-stallen og med debut i eliteserien.
  • Semifinale i nasjonal liga G18.
  • Seier i Norway Cup G16.
  • Et svært ungt 3.divisjonsmannskap.
  • Flere juniorer trent regelmessig med A-laget.
  • Vi har gjennomført enda et år med GA. Ved sesongslutt valgte vi å avslutte prosjektet.

Leder for utvikling og samfunn, Lage Sofienlund, gleder seg over at avdelingen har innfridd flere av målene i strategiplanen.

- Jeg opplever at vi jobber godt og er blitt flinkere nå enn vi var på samme tid i fjor. Det er moro å være en del av en avdeling i fremgang. Når det er sagt, er det fortsatt områder som må bli bedre før vi kan si at vi driver med den kvaliteten og på den måten som vi ønsker. Vi skal bli bedre på treningskultur, bedre på individuell oppfølging og vi skal tørre å satse på de spillerne som virkelig vil og som trener mye. Vi trur på trening. Enten det er organisert aktivitet eller trening på egenhånd, sier Sofienlund.

I løpet av året har lokale gutter som Tobias Fjeld Gulliksen og Mustapha Fofana blitt løftet opp i A-stallen. Sistnevnte har sågar fått åtte innhopp i Eliteserien. Bak de to gutta banker flere på samme dør.

- Det er veldig gledelig at vi i år har fått spillere opp på A-laget. Det viser i praksis at utviklingsarbeid har noe for seg. Det inspirerer oss som jobber med det til å ville fortsette. Ingenting er mer morsomt for oss enn at vi kan få lokale unggutter inn i A-stallen, sier han.

Til slutt vil Sofienlund si noen ord om Godset-Akademiet-prosjektet, som nå avsluttes.

- Vi har nå gjennomført det 2 år lange prosjektet GA ute i lokalklubbene. Nesten 200 trenere er utdannet Grasrottrenere gjennom prosjektet. Det har vært lærerikt og spennende arbeid for alle involverte. På grunn av utfordringer knyttet til rammefaktorer og bemanning har vi i 2020 valgt å avslutte prosjektet. Det har vært et veldig godt forsøk på godt samarbeid mellom lokalklubb og toppklubb, men rammene vi ser vi vil ha i 2020 ville ikke vært gode nok til å gjennomføre prosjektet med god nok kvalitet. Vi takker alle involverte for godt samarbeid de siste to sesongene.

Annonse fra Eliteserien: