Uavgjort mot Hønefoss

Team SIF tok et viktig poeng mot opprykksjagende Hønefoss i sin nest siste kamp for sesongen.

Etter en fartsfylt og målrik første halvtime sto det allerede da 2-2 på Marienlyst, og det ble også sluttresultatet. Mye takket være Morten Sætra, som sto solid i den andre omgangen. 24-åringen hadde flere glimrende redninger i det siste kvarteret, og var avgjørende for oss i dag.

Verdt å nevne er også de fremmøtte tilskuerne, både SIF-supportere og HBK-supportere, som støttet hvert sitt lag og ga kampen en fin ramme. Vi setter stor pris på de som tok turen til Marienlyst i dag for å støtte oss i vår siste hjemmekamp for sesongen.

Men det var de gjestende supporterne fra Hønefoss som kunne juble først. Kevin Beugre ble headet gjennom i bakrom, og alene med Morten Sætra gjorde han ingen feil.

Det gikk derimot ikke lange tiden før det hele var snudd på hodet. Vi gikk rett i angrep fra avspark, og etter fint forarbeid av Gabriel Kringen ble Simen Hammershaug spilt frem av Christian Massanet Aasheim. Foran mål var Simen sikker, og satte inn utligningen.

Fire minutter senere var vi i ledelsen. Etter innlegg fra venstre ble Simen Hammershaug lagt i bakken, men endte samtidig opp med å stusse ballen videre til Gabriel Kringen på bakre. Han satte inn sitt fjerde mål for året i 3. divisjon, og ga oss ledelsen.

Denne perioden var også vår beste i kampen, før Hønefoss tok mer over. Etter en halvtime kom deres utligning, der et innlegg fra Daniel Berg gikk via Albert Thorsen og snek seg inn i det lengste hjørnet.

Etter pause handlet det meste om gjestene, men Morten Sætra holdt på vårt ene poeng med fast grep.

Vi fikk også vår ene mulighet til å avgjøre i sluttminuttene, ved innbytterne Keerat Singh Mann og Chrisander Sørum, men avslutningen fra førstnevnte ble reddet av HBK-målvakt Grzegorz Flasza.

Det ene poenget gjør at vi klatrer opp til 9. plass på tabellen, men det er vanvittig jevnt i nedrykkskampen før siste serierunde. I dag ble det klart at Kråkerøy slår følge med Åssiden ned i 4. divisjon, mens Follo, Flint, MIF 2 og Halsen kjemper mot oss om å unngå den siste nedrykksplassen.

Det så imidlertid ut som vi skulle klare å sikre plassen med uavgjort i dag, men etter at Halsen sikret uavgjort borte mot Follo godt inne i overtiden, etter at vår kamp var ferdigspilt, blir det litt neglebiting en uke til.

Slik spilles kampene i siste runde:

Sarpsborg 08 2 - Strømsgodset 2
Mjøndalen 2 - Pors
Halsen - Kråkerøy
Flint - Oppsal
Ørn Horten - Follo

Forutsetningene for vår del er klare: Med poeng mot Sarpsborg er plassen sikret. Dersom vi taper kampen trenger MIF 2 og Flint minst uavgjort for å gå forbi oss, mens Halsen trenger seier.

Vi reiser uansett til Sarpsborg for å gjøre jobben selv.

Strømsgodset 2 - Hønefoss 2-2 (2-2)

12. runde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 2, Marienlyst stadion
Mål: 0-1 Kevin Beugre (9), 1-1 Simen Hammershaug (10), 2-1 Gabriel Kringen (14), 2-2 Daniel Berg (31)
Gule kort: Christian Massanet Aasheim, Varon Gosal, Andreas Arnesen (SIF 2) og Amar Colic (HBK)
Dommer: Ole Jonny Ulleberg, IL Skrim
Vårt lag (4-3-3): Morten Sætra - Andreas Arnesen, Yves Vaage, Eirik Blikstad (k), Varon Gosal - Christian Massanet Aasheim, Noah Barbati, Andreas Skjold - Gabriel Kringen, Simen Hammershaug (Chrisander Sørum fra 85), Albert Thorsen (Keerat Singh Mann fra 70).