Tre stjerner på klassifiseringen

Strømsgodset Toppfotball tildeles tre av fem stjerner på Akademiklassifiseringen som Norsk Toppfotball presenterte tirsdag.

Annonse:

Akademiklassifiseringen er en modell som Norges Toppfotball bruker til å vurdere talentarbeidet i toppklubbene. De ser på ti forskjellige kategorier. Strømsgodset er en av 21 toppklubber som er bitt evaluert i denne omfattende rapporten.

Rapporten kan du lese i sin helhet her.

I evalueringen tildeles klubbene klassifiseringsnivå fra 1 til 5 etter hvor godt man scorer på ti områder:

1.     Forankring: Styret, ledelse og ansatte.
2.     Spillerlogistikk
3.     Planverk
4.     Kompetanse
5.     Treningsprosessen
6.     Kampplattform
7.     Samspillet skole og fotball
8.     Samarbeidsmodeller
9.     Produktivitet
10.  Økonomi og fasiliteter

Strømsgodset får 110,6 poeng, noe som holder til tre stjerner på klassifiseringen.

Vålerenga er den eneste klubben som tildeles fem stjerner med 136,4 poeng. Seks klubber får fire stjerner i rapporten.

Utviklingsleder Lage Sofienlund sier dette om rapporten:

- Det alt til syvende og sist handler om når man skal måle nivået på utviklingsarbeid er hvor mange spillere som utvikles til toppfotballen. Det positive med akademiklassifiseringen er at den måler nivået vi som klubb har innenfor de feltene som virker å være avgjørende for å lykkes med å få fram spillere. Hvis vi blir bedre på disse feltene, øker sjansen for at vi utvikler bedre spillere som slår gjennom på øverste nivå. For oss er arbeidet med å møte kravene som stilles i akademiklassifiseringa utviklende. Jeg tror hele norsk fotball gjør et felles løft som følge av dette arbeidet regissert av NTF Sport. Vi har hatt et mål om å stabilisere oss på tre stjerner. Dette satte vi som et mål etter forrige klassifisering. Det at vi nå klarer det er vi godt fornøyd med. Vi gleder oss til å jobbe videre for å styrke uavdelinga vår videre.

Annonse fra Eliteserien: