Tre stjerner på Akademiklassifiseringen

Strømsgodset Toppfotball tildeles tre av fem stjerner på Akademiklassifiseringen for sesongene 2020-2022.

Annonse:

Akademiklassifiseringen er en modell som Norges Toppfotball bruker til å vurdere talentarbeidet i toppklubbene. De ser på ti forskjellige kategorier. Strømsgodset er en av 26 toppklubber som er bitt evaluert i denne omfattende rapporten, som ble presentert og offentliggjort av NTF i går.

Rapporten kan du lese i sin helhet ved å følge lenken til høyre.

I evalueringen tildeles klubbene klassifiseringsnivå fra 1 til 5 etter hvor godt man scorer på ti områder:

  1. Forankring: Styret, ledelse og ansatte
  2. Spillerlogistikk
  3. Planverk
  4. Kompetanse
  5. Treningsprosessen
  6. Spillerens utviklingsår
  7. Kampplattform
  8. Samspillet skole og fotball
  9. Samarbeidsmodeller
  10. Produktivitet
  11. Økonomi og fasiliteter

Strømsgodset har oppnådd 122 av 185 mulige poeng, noe som holder til tre stjerner på klassifiseringen. Dette er vårt høyeste resultat av de tre akademiklassifiseringsperiodene som har vært.

Daglig leder Magne Jordan Nilsen roser arbeidet som har blitt gjort i utviklingsavdelingen i denne akademiklassifiseringsperioden.

- Harald og gjengen hans i U-avdelingen har gjort en formidabel jobb med planverk, metodikk og kvalitet på feltet. Derfor opplever vi nå en veldig god utvikling hos mange spillere, som blant annet har resultert i opprykk til 2. divisjon for vårt rekruttlag.Vi har aldri hatt så mange klubbutviklede spillere i A-troppen som nå og vi vet at det gror godt nedover i rekkene. Dette er resultat av målrettet og systematisk arbeid over tid og i tråd med klubbens strategiplan, sier Jordan Nilsen.

Utviklingsleder Harald Johannessen er godt fornøyd med det resultatet som nå er lagt frem, og ønsker å gi ære flere av trenerne i utviklingsavdelingen for den forbedringen som er vist fra forrige akademiklassifiseringsrapport.

- Vi har mål om tre stjerner, og vi er fornøyde med at vi har klart å opprettholde det. Jeg ønsker å gi honnør til Tomas (Halvorsen) og Tobias (Torgersen) spesielt, som har vært med å bygge opp en ny metodologi og treningsplan for hele utviklingsavdelingen. Samtidig så har også Lars-Petter (Eggen) vært en arbeidsmaur og en viktig bidragsyter for oss, sier Johannessen.

Utviklingslederen er også glad for å se at vi går i riktig retning på både planverk og treningsprosessen. Fra forrige akademiklasifiseringsrapport har vi gått fra 15 til 20 poeng og full pott på planverk, samt 22,6 til 26,1 poeng på treningsprosessen - i tillegg til at vi har gått fra 15,5 til 20 poeng og full pott også på spillerlogistikk.

- Det er klart at det viktigste for oss er å ha kvalitet på feltet, og vi har hatt stort fokus på å utvikle planverket vårt i løpet av denne akademiklassifiseringsperioden, fortsetter Harald.

Samtidig ser vi at vi har forbedringspotensial på punkt 8 og 9, som går på samspillet mellom skole og fotball, samt samarbeidsmodeller. 

- På disse punktene har vi en del å gå på, men vi er allerede godt i gang med å forbedre disse punktene, sier Harald, og poengterer at det allerede er signert samarbeidsavtale med NFF Buskerud på både gutte- og jentesiden i høst.

Skjermbilde 2022-11-23 kl. 09.43.48-kopi.png

Litt bedre - Hver dag – Sammen

Med de ordene har også utviklingsavdelingen fått om mulig enda sterkere posisjon i klubbens hjerte.

Utviklingsavdelingen har gjennom denne akademiklassifiseringen AK-2022 vært gjennom noen modige grep som har ført til en del endringer og justeringer. I en periode sterkt preget av Covid har U-avdelingens to viktigste prioriteringer vært:

  1. Kvalitet på feltet.
  2. Revidering og spissing av U-avdelingens fagplan sterkt motivert av NTFs metodologiveileder gitt i samme periode.

Klubben har et uttalt mål om å minst være et tre stjerners akademi og levere en til to spillere opp til klubbens A-stall årlig, sammen med fem klubbutviklede spillere som skal være i stallen til enhver tid. I 2022 har det tallet vært doblet.

Strømsgodset har et ekstremt utviklingsfokus på våre yngre lag, hvor vi ønsker å sette spillere ofte i utfordrende situasjoner de bør og skal håndtere på banen. Vi skal være modige, ekte og samlende både i angrepsspillet og forsvarsspillet. Dominere med ball og pressmentalitet er derfor viktige forutsetninger for at vi skal lykkes med dette. Vi skal tørre, vi skal angripe og få kampbildet dit vi ønsker så ofte som mulig.

De siste to årene har det vært hele ti debutanter fra utviklingsavdelingen som har fått prøve seg under Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen sin ledelse av A-lagsteamet.

Scorer fjerde høyest på spilletid

I denne akademiklassifiseringsperioden er Strømsgodset den klubben med fjerde høyest score på spilletid for egenutviklede spillere i egen klubb.

Totalt har vi på denne fronten oppnådd 1 788 «spilletidspoeng» gjennom denne treårsperioden, mot 523 poeng i forrige periode. Det viser en klar fremgang, og er et bevis på at vi de siste årene har vært blant de fremste klubbene på å gi spilletid til egenutviklede spillere.

Spilletid til spillere som blant annet Johan Hove, Halldor Stenevik, Tobias Gulliksen, Ole Enersen og Kreshnik Krasniqi på vårt eget A-lag, samt spilletid på spillere fra vår utviklingsavdeling på landslag og i øvrige klubber, utgjør sammen de tjue poengene vi har oppnådd på produktivitet. Tjue poeng tilsvarer til sammenligning terskelkravet for fem stjerner på akademiklassifiseringen.

- Det er gledelig å se at vi scorer fjerde høyest på produktivitet, som tross alt er det aller viktigste måleparameteret. Her har vi vesentlig forbedring fra de to tidligere klassifiseringsperiodene. At vi er inne på topp 10 på forankring viser også at vi nå jobber mer samlet og strategisk med spillerutvikling i klubben - helt fra akademiet og opp til styret, avslutter daglig leder Magne Jordan Nilsen.

Annonse fra Eliteserien: