Tobias Gulliksen forlenger kontrakten

Talentfulle Tobias Fjeld Gulliksen (16) har signert ny kontrakt med Strømsgodset ut 2022-sesongen.

Annonse:

For 11 måneder satte Konnerud-gutten navnetrekket på sin aller første proffkontrakt. Siden den gang har Tobias hatt stor fremgang og nå er det klart at midtbanespilleren skal fortsette den positive utviklingen her hos oss i tre nye sesonger.

Onsdag signerte 16-åringen papirene. Med til Marienlyst var også en stolt pappa Knut Anders Gulliksen.

- Vi synes det er fantastisk hyggelig når lokale talenter blir gode nok til å ta steget opp i førstelagstroppen. Tobias har et stort potensial og han har hatt fin fremgang etter han ble løftet opp på A-lagstreninger i sommer. Vi gleder oss til å følge den videre utviklingen hans her hos oss, sier sportssjef Jostein Flo.

Tobias Fjeld Gulliksen har vært en fast del av A-laget siden i sommer og mot Ranheim satt 16-åringen sågar på innbytterbenken - som den yngste siden Martin Ødegaard. I treningskampen mot Vålerenga i november ble Tobias matchvinner på Intility Arena. Han har også levert en god sesong på G16-landslaget med syv mål på 14 kamper.

- Her i Strømsgodset blir jeg satset på og det er ingen andre klubber i Norge jeg har lyst til å spille for. Det var en enkel avgjørelse å forlenge kontrakten, sier Tobias.

IMG_7460
8 år gamle Tobias møtte sitt forbilde Iver Fossum på Godsets fotballskole. Nå er han selv i ferd med å ta steget opp.

Helt siden Tobias var en liten sprett på Konnerud har drømmen vært å spille for Strømsgodset på Marienlyst. Nå er han nærmere enn noen gang.

- Målet er å få spilletid neste sesong og lære mest mulig, sier han.

Unggutten merket kjøret da han ble løftet opp i A-stallen i sommer. Intensiteten på øktene var langt høyere og treningsmengden økte ganske betydelig.

- Det var tøft i starten, men jeg kom mer inn i det etter hvert. Det er viktig å tilrettelegge alt i hverdagen for å tåle treningsmengden. Spise riktig, sove nok og være best mulig forberedt for å få mest mulig ut av hver eneste økt, sier Tobias.

Trener Henrik Pedersen roser unggutten for sin mentalitet og evnen til å lærte hurtig. Der ligger også mye av grunnen til at Tovias har utviklet seg mye siden han ble løftet opp på A-laget.

- Tobias er en spennende ung spiller som vi skal ta godt vare på og hjelpe til å få ut sitt potensial. Han er allerede god på mye, men vi skal jobbe med at han blir enda bedre på store områder og enda mer effektiv, sier Henrik.

I denne spillestilen innebærer det å løpe mer og fortere. Flere høyhastighetsløp begge veier. Nå skal Tobias bruke forsesongen til å utvikle seg på blant annet disse områdene.

- Spillestilen passer meg bra og jeg gleder meg til å komme i gang med oppkjøringen, sier Tobias Fjeld Gulliksen.

IMG_8135
Tobias scoret sitt første A-lagsmål mot VIF i november.

 

Annonse fra Eliteserien: