Tobias (16) avgjorde mot VIF

Tobias Fjeld Gulliksen (16) scoret kampens eneste mål i torsdagens treningskamp mot Vålerenga

Annonse:

Strømsgodset stilte med fire juniorspillere fra start på Intility Arena (Tobias Gulliksen, Alban Kadriu, Aleksander Stenseth, Mustapha Fofabna, samt flere av de som ikke har fått like mye spilletid den siste perioden. Det var likevel god struktur i laget og vi kom til flere muligheter foran Adam Larsen Kwarasey i Vålerenga-målet. Kanskje skulle vi også hatt en straffe da Johan Lædre Bjørdal felte Aleksander Stenseth.

Uansett: Det var uansett mye positivt å ta med seg. Midtveis var det målløst, før Tobias Fjeld Gulliksen satte inn 1-0 etter 54 minutters spill. 16-åringen fra Konnerud fikk en perfekt pasning fra Mikkel Maigaard og var helt iskald alene med VIF-keeperen.

Flere mål ble det ikke, selv om begge lag produserte sine sjanser. Det var en treningskamp med periodevis høy intensitet og dermed ble det en god test for begge lag.

- Vi fikk mye ut av denne kampen. Poenget med disse treningskampene i landslagspausen er at de som ikke har spilt like mye får spilletid, samt at vi kan utfordre de unge på et høyere nivå enn de ellers får. Jeg synes vi lykkes med begge deler, sier trener Henrik Pedersen.

Se hele intervjuet med Henrik her:


Tobias Fjeld Gulliksen har trent fast med A-laget siden i sommer. 16-åringen tar stadig nye steg og viser en veldig positiv utvikling. Mot Vålerenga startet han sin andre treningskamp for Strømsgodset. Han var også med mot Ham-Kam i forrige landslagspause, men dette var et knepp opp. Og den utfordringen tok Tobias på strak arm.

- Tobias blir bare dyktige og dyktigere. Det er ingen tvil om at han er god på små områder, men vi vil gjerne gjøre ham til en dyktig fotballspiller på store områder. Det betyr at han skal løpe enda mer og ha enda flere høyhastighetsløp. Både når vi har ball og når vi ikke har ball. Det synes jeg han gjør riktig godt i dag, sier Henrik Pedersen.

16-åringen var tydelig sliten etter 90 minutter mot Vålerenga, men han kan være meget godt fornøyd med sin prestasjon.

- Veldig lærerrikt og veldig morsomt å bli matchet mot et godt Eliteserielag, sier unggutten.

Han har utviklet seg mye siden i sommer og kamper som denne er utvilsomt en viktig erfaring.

- Det viktigste er å bli bedre for hver dag og det føler jeg også at jeg gjør, sier den sindige Konnerud-gutten.

Se intervju med Tobias her:


Kampfakta
Vålerenga-Strømsgodset 0-1 (0-0)

Intility Arena
Mål: 0-1 Tobias Fjeld Gulliksen (53)
SIFs lag: Viljar Myhra (Daniel Skretteberg fra 80 min.) - Nico Mickelson (Christopher Lindquist fra 25. min., Lars Vilsvik fra 62. min), Jakob Glesnes, Lars Sætra, Jonathan Parr (Prosper Mendy fra 80. min.) - Tobias Fjeld Gulliksen, Martin Rønning Ovenstad, Mikkel Maigaard (Ipalibo Jack fra 62. min.) - Alban Kadriu (Moses Mawa fra 62. min.) - Mustapha Fofana, Aleksander Stenseth (Lars-Jørgen Salvesen fra 62. min.)

Annonse fra Eliteserien: