IMG_9975

To nye år for Sondre (18)

Sondre Fosnæss Hanssen (18) har hatt stor fremgang i sesongoppkjøringen. Nå har Gulskogen-gutten signert sin første profesjonelle A-lagskontrakt.

Annonse:

Sondre er oppvokst med Strømsgodset og midtstopper har alltid hatt en drøm om å spille A-lagsfotball ute på Marienlyst. Etter vinterens sesongoppkjøring er 18-åringen ett skritt nærmere.

Sondre har gjort sine saker så bra at han nå blir et fullverdig medlem av A-lagsstallen. Nylig signerte han en ny kontrakt ut 2021-sesongen. Bak denne avtalen ligger mye trening og målrettet arbeid.

- Ingenting er hyggeligere enn når unge lokale gutter tar steget opp i A-stallen. Sondre har hatt stor fremgang i vinter og bevist at han nå er moden for dette nivået. Han har utviklet seg mye det siste halve året, ikke minst fysisk. Vi gleder oss til å følge Sondre videre, sier sportssjef Jostein Flo.

Sondre var på vei til å ta steget i fjor også, men en skade spolerte deler av sesongen. Denne perioden brukte unggutten til å jobbe knallhardt på styrkerommet - og han trente på seg mer muskler både i overkropp i beina. I vinter har Sondre Fosnæss Hanssen vist at han kan ta en fight ute på banen.

I vinterens første treningskamp mot danske Hobro i Tyrkia, leverte stoppertalentet en solid kamp. Det var på mange måter bekreftelse på at gutten har lagt en alen til sin vekst siden i fjor.

_BEH8031 Sondre Fosnæss Hanssen

- Jeg har vært så heldig å få være med A-laget fra start av i vinter og på disse ukene har jeg utviklet meg på flere områder. Det er hyggelig at Henrik og de rundt på laget ser den harde jobben som legges ned, sier Sondre.

Utviklingsleder Lage Sofienlund har fulgt reisen til Sondre tett siden han ble en del av Eliteakademiet som 13-åring. Han er henrykt over at eleven nå har nådd det første av mange delmål i karrieren.

- Hovedoppgaven til en U-avdeling er få spillere som er gode nok for en A-stall i Strømsgodset. Det at Sondre nå løftes opp og blir fullt integrert midstopper i A-stallen er bare kjempemorsomt. At han er fra Gulskogen, er stopper og går i fotsporene til Tor Alsaker-Nøstdahl, det blir vel ikke så mye bedre enn det, sier Sofienlund.

- Sondre trener godt og har stått for en veldig sterk treningskultur og gode holdninger på trening. Han er en snill gutt, men det er på utsiden. Han har en fighter i seg og setter kroppen til disposisjon på treningsøkter og er ikke redd for å smelle til, sier han videre.

Se hele intervjuet med Sondre og Lage her:


Annonse fra Eliteserien: