Team SIF-seier i lokaloppgjøret

Team SIF tok et solid byks på tabellen med 5-2-seier over Åssiden på bortebane.

Simen Hammershaug scoret to av målene, mens også Marko Farji, Jonas Therkelsen og Chrisander Sørum tegnet seg på scoringslisten.

Seieren gjør at Team SIF klatret over nedrykksstreken, der det nå er Sarpsborg 2 som befinner seg sammen med Kråkerøy og Åssiden, og gikk også forbi både MIF 2, Fredrikstad 2 og Oppsal.

Lagene ligger imidlertid tett som hagl, og i skrivende stund skiller det kun fem poeng mellom Pors på 3. plass og Sarpsborg 2 på 12. plass, mens det kun er to poeng fra Sarpsborg og opp til Flint på 6. plass.

Scoret to før pause

Etter en 1. omgang preget av mye duellspill og et kompakt Åssiden-lag som prøvde å straffe oss på overganger, deriblant to nettkjenninger som ble annullert for offside, ga Simen Hammershaug oss ledelsen åtte minutter før pause. Gabriel Kringen slo et godt innlegg foran mål, der Hammershaug headet inn kampens første mål.

Seks minutter senere doblet Marko Farji ledelsen med en scoring av ypperste klasse. 17-åringen gjorde først en god gjenvinning godt inne på hjemmelagets halvdel, vendte opp og banket deretter ballen i det lengste hjørnet fra drøye 20 meter.

Hjemmelaget slo tilbake sekunder ut i den andre omgangen, før Simen Hammershaug la på til 3-1 med drøye tjue minutter igjen. Startdebutant Andreas Arnesen spilte fint gjennom Jonas Therkelsen, som slo inn foran mål, der Hammershaug satte inn sitt andre.

Punkterte i sluttminuttene

Hjemmelaget skapte så ny spenning i kampen med sin andre redusering ti minutter før slutt, men vårt unge lag, som har gått på smeller i sluttminuttene i begge sine to siste kamper, tok tak i sluttminuttene og drepte kampen.

Fire minutter før slutt brøt Therkelsen fint på Åssidens halvdel, før han satte fart mot mål. Fra skrått hold punkterte han mer eller mindre kampen med en flott avslutning nede i det lengste hjørnet.

På overtid fastsatte så Chrisander Sørum sluttresultatet til 2-5 etter en flott kollektiv scoring - der vi hadde 16 trekk i laget på offensiv halvdel, fordelt på ni spillere. Ballen havnet til slutt ute hos Gabriel Kringen på høyrekanten, og hans innlegg ble satt i nettet av Chrisander.

Med det tok Team SIF tre viktige poeng - før en ny viktig kamp i 3. divisjon venter neste helg. Da møter vi Flint hjemme på Marienlyst.

Åssiden - Strømsgodset 2 2-5 (0-2)
9. runde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 2, Åssiden stadion
Mål: 0-1 Simen Hammershaug (37), 0-2 Marko Farji (43), 1-2 Magnus Langset (46), 1-3 Simen Hammershaug (68), 2-3 Nhial Lul Gach (80), 2-4 Jonas Therkelsen (86), 2-5 Chrisander Sørum (90)
Gule kort: Hasan Duman, Ahmet Cetin, Nhial Lul Gach (ÅIF), Andreas Arnesen og Noah Barbati (SIF 2)

Vårt lag (4-3-3): Morten Sætra - Andreas Arnesen, Yves Vaage, Andreas Nyhagen (k), Varon Gosal - Jonas Therkelsen, Noah Barbati, Marko Farji - Gabriel Kringen, Simen Hammershaug, Aleksander Stenseth
Innbyttere: Keerat Singh Mann for Aleksander Stenseth (7 min.), Sondre Moe for Andreas Nyhagen (62 min.), Albert Thorsen for Keerat Singh Mann (73 min.) og Chrisander Sørum for Simen Hammershaug (73 min.)