Team SIF holdt plassen

Team SIF fikk til slutt komfortabel avstand til nedrykksspøkelset. I siste serierunde ble det 5-1-seier borte mot Sarpsborg 2.

Det var mye som måtte gå feil vei for at det skulle bli nedrykk til 4. divisjon for Team SIF, men det man uansett visste var at man med ett poeng borte mot Sarpsborg 2 ville være sikret spill i Norsk Tipping-ligaen også i 2022, uavhengig av hvordan de øvrige kampene ville ende.

Men tre poeng er enda bedre enn ett - og det var stort sett aldri tvil om hvor poengene skulle ende i dag. Andreas Skjold, Marko Farji og tre ganger Simen Hammershaug sørget for at det til slutt endte 5-1 til oss på Sarpsborg stadion.

Alle foto: Frode Arnesen

Vi fikk en god start på kampen, for det tok ikke mer enn sju minutter før Andreas hadde scoret vårt første. Etter fint forarbeid av Gabriel Kringen og Marko Farji la den lille teknikeren fra Konnerud ballen vakkert i det lengste hjørnet.

Sarpsborg utlignet midtveis i omgangen, men kun tre minutter senere var vi tilbake i ledelsen. Simen plukket opp en retur fra keeper etter skudd fra Gabriel, og satte enkelt inn vårt andre.

Sju minutter før pause ga Simen oss så enda mer pusterom med en fin scoring. Kaptein Eirik Blikstad, til vanlig midtstopper, men høyreback for anledningen, slo et flott innlegg inn foran mål, der Simen stanget ballen kontant i hjørnet.

Noen få minutter senere sørget Marko Farji for at vi kunne gå til pause med en komfortabel tremålsledelse. Etter å ha fått ballen fra Christian Aasheim banket han til fra 20 meter, via et Sarpsborg-bein og ned i hjørnet. Det var forøvrig midtbanespillerens sjette mål i 3. divisjon denne sesongen.

Et kvarter ut i den andre omgangen satte Simen inn sitt tredje for dagen, og sjuende for sesongen. Etter innlegg fra Marko var målsniken fra Lillehammer like sikker som vanlig foran mål.

Derfra og ut ble det stort sett en transportetappe på veien mot ny kontrakt. Det hele ebbet ut med 5-1-seier til oss, og til slutt en 7. plass på tabellen. Eller 6. plass, dersom Flint skulle tildeles seier etter sin protest etter kampen mot Oppsal.

Sarpsborg 08 2 - Strømsgodset 2 1-5 (1-4)

13. runde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 2, Sarpsborg stadion
Mål: 0-1 Andreas Skjold (7), 1-1 Jakob Auby (21), 1-2 Simen Hammershaug (24), 1-3 Simen Hammershaug (38), 1-4 Marko Farji (42), 1-5 Simen Hammershaug (61)
Gult kort: Musa Lowe (S08)
Rødt kort: Albert Thorsen (SIF 2, to gule)
Dommer: Chris Braseth, Greåker IF
Vårt lag (4-3-3): Morten Sætra - Eirik Blikstad (k), Yves Vaage, Sondre Fosnæss Hanssen (Andreas Arnesen fra 78), Andreas Nyhagen (Varon Gosal fra 59) - Marko Farji, Christian Massanet Aasheim, Andreas Skjold (Chrisander Sørum fra 86) - Gabriel Kringen (Jonas Therkelsen fra 59), Simen Hammershaug (Keerat Singh Mann fra 78), Albert Thorsen.