Tatt ut på U-landslag

Seks unge SIF-spillere er tatt ut til å spille med flagget på brystet i den internasjonale perioden i oktober.

Annonse:

Som til forrige samling er Johan Hove og Halldor Stenevik tatt ut på det norske U21-landslaget, Kreshnik Krasniqi på U21-landslaget til Kosovo og Tobias Fjeld Gulliksen på det norske G18-landslaget.

Nå er også Ole Enersen tatt ut på landslaget for aller første gang. Åssiden-gutten er en del av Jan Peder Jallands U20-landslagstropp. Der venter privatlandskamper mot Portugal og Polen.

Ole har allerede nådd flere milepæler denne sesongen. Etter å ha startet oppkjøringen sammen med A-laget skrev han sin første proffkontrakt før sesongen, før han imponerte i treningskampene og ble matchvinner i 1-0-seieren over Sandefjord. Det sørget for at han både har fått spilletid i Eliteserien og allerede har skrevet ny kontrakt med Strømsgodset ut 2024.

Nå er en ny milepæl nådd når han er tatt ut på landslaget for første gang.

I tillegg til de fem fra herrenes A-lag har også damelaget en spiller som skal i aksjon med flagget på brystet i denne perioden. Mawa Sesay er tatt ut på J16-landslaget som skal spille EM-kvalifisering mot Bulgaria, Ungarn og Irland i Stavanger og Sandnes. Mawa har allerede fire kamper og ett mål på J16-nivå, og står med seks mål på tre kamper for damelaget denne sesongen.

Se Johan og Halldor på Marienlyst

I U21-troppen finner vi som nevnt både Johan Hove og Halldor Stenevik. Begge var med i forrige tropp, der Johan imponerte i 3-1-seieren over Østerrike på Marienlyst, mens Halldor dessverre ikke fikk spilletid grunnet skade. Forhåpentligvis kommer debuten for U21-landslaget denne gangen.

Etter seks poeng på de to første kampene venter nå Kroatia på bortebane, før de norske U21-gutta møter Estland på Marienlyst 12. oktober.

Kjøp billett til U21-landskampen her.

Kreshnik og Kosovos U21-landslag har startet sin kvalifisering med seier mot Andorra og tap mot England. Nå venter to kamper mot Tsjekkia, både hjemme og borte for Kosovo og Kresh, som før samlingen står med seks kamper for U21-landslaget.

For Tobias og G18-landslaget skal det spilles tre viktige EM-kvalifiseringskamper på hjemmebane i Vestfold, mot Kosovo, Wales og Georgia. Dette er den første runden i EM-kvalifiseringen, og vinneren av gruppa går videre til 2. runde.

Vi ønsker gutta lykke til på landslagssamling. Først venter riktignok to seriekamper mot Stabæk og Vålerenga. Her finner du informasjon om billetter til de to kampene.

Annonse fra Eliteserien: