Statusrapport fra U-avdelingen

2018 har vært et aktivt år for utviklingsavdelingen i Strømsgodset. Her følger en oppsummering av sesongen.

Annonse:

I løpet av 2018 har klubbens utviklingsavdeling gjennomført aktiviteter på følgende nivåer:

  • GodsetAkademiet: 6-12 år
  • EliteAkademiet: 12-14 år
  • G16-lag i Nasjonal liga
  • G18-lag i Nasjonal liga
  • Rekruttlag i 3 divisjon
GodsetAkademiet på besøk hos Drafn
GodsetAkademiet på besøk hos Drafn

GodsetAkademiet har dette året vært på rett over 200 besøk ute i lokalklubbene. Vi har i løpet av disse besøkene trent rundt 3000 spillere og veiledet rundt 300 trenere. I overkant av 100 nye trenere i distriktet har gjennom dette tiltaket vært gjennom delkurs i Grasrottrenerkurset.

Vi takker både lokale klubber og NFF Buskerud ved Morten Mundal for strålende samarbeid. Vi gleder oss til fortsettelsen i 2019.

GodsetAkademiet har i 2018 virket i 10 lokale klubber. Neste år utvides tilbudet til å gjelde 13-15 klubber i distriktet. Det vil da være snakk om en utvidelse med rundt 1000 spillere og 100 trenere.

I Eliteakademiet har vi dette året hatt fine ekstratreninger for 12, 13 og 14-åringer i området. Disse har kommet sammen to ganger i uka på Gulskogen og trent sammen med andre spillere på samme nivå. Disse gruppene har også fått verdifulle referanser gjennom å møte god nasjonal og nordisk motstand i turneringer og elitetiltak gjennom året. 

G16-laget vårt har gjennom året deltatt i Nasjonal liga og NM. I norgesmesterskapet endte det med tap i kvartfinale mot Stabæk, som til slutt vant hele cupen. Flere spillere på G16-laget har deltatt på skyggelandslag og landslag. To spillere står her med landskamper for Norge i løpet av 2018-sesongen.

Rekruttlaget vårt har spilt i Nasjonal liga for 18-åringer og i 3.divisjon. Denne treningsgruppa trener sammen i hverdagen. Disse to kamparenaene gir oss en god variasjon mellom motstand mot voksne spillere og aldersjevnbyrdig motstand. I 3.divisjon endte vi med å være det mestscorende laget i avdelinga, noe som er gledelig for en klubb som har som misjon å begeistre med offensiv og underholdende fotball.

Vi har gjennom året hatt 13 spillere på aldersbestemte landslagssamlinger (Norge, Kosovo og Bosnia), prøvespill i utenlandske klubber, samt at noen av gutta har fått prøve seg i trening og kamp for A-laget.

Annonse fra Eliteserien: