Team SIF - Moss FK 2-5, 18. april 2017: Loti Celina og Amin Zariah.

Statusrapport fra U-avdelingen

Utviklingssjef Haakon Lunov oppsummerer vårsesongen i utviklingsavdelingen.

Annonse:

Alle treningsgruppene og lagene til utviklingsavdelingen har nå tatt en liten ferie, og det er på tide med en kort oppsummering.

Vi starter med de yngste, og i Talentgården så går våre konsepter FFO og FA videre med full aktivitet inne på Sundland hver dag fra mandag til fredag. I vinter fortsatte klubben sin Vinteraktivitetsserie også med stor suksess. Nå rett før sommerferien så arrangerte vi også vår vanlige fotballskole, men dette året med flere A-lagsspillere på besøk enn noensinne – dette var veldig moro og inspirerende for deltagerne. Følg med på Facebook-sidene til Talentgården for mer info om alle aktivitetene der.

FA Xtra har gått sin vante gang på lørdager og har gjennomført 18 samlinger før sommeren. Vi har også klart å gjennomføre Grasrottrenerkurset i sammenheng med dette, samt at flere av spillerne på EA har fungert som assistenter på treningsfeltet for å lære seg å ta på seg rollen som leder og være forbilder for de yngre spillerne.

EA 2005-2003 har hatt mye aktivitet denne våren, og vi er veldig glade for det samarbeidet vi har med klubbene rundt oss til å frigi spillerne til disse tiltakene, i tillegg til at vi jo håper på at dette både er utviklende og inspirerende for spillerne å komme inn ukentlig og få gode referanser.

17880376_936355113133950_6789466902047039184_o
EA-gjengen på turnering i Liverpool.

EA var i vinter både i København og Gøteborg for å tilegne seg noen skandinaviske referanser – dette også sammen med flere av de eldre lagene fra Toppfotballen. I sesongen så EA 2004 vært i Trondheim for å spille Nasjonalt Elitetiltak. EA 2003 har vært i England for å spille Liverpool Cup, og fikk her gode internasjonale referanser. Gruppa har også vært med på Nasjonalt Elitetiltak i Lillestrøm, og har denne våren spilt i den nyetablerte nasjonale G14 ligaen. Dette har vært en veldig fin arena, i samarbeid med Buskerud fotballkrets, som har gitt ukentlig gode referanser til spillerne. Alle EA gruppene trente frem til torsdag 6.juli, og har nå en pause frem til 1.august.

G15 laget til Toppfotballen har vært en del av treningsgruppa til G16/15 bestående av 30 spillere. De har spilt i kvalik til Interkrets G16, og klarte dette gjennom en 2.plass på tabellen med 4-1-1 i kamper. Til høsten blir det 11 gode kamper i Interkrets G16 mot lag fra både Vestfold og Telemark i tillegg – dette blir en bra arena for å pushe nivået videre. G15 laget har også spilt et Nasjonalt Elitetiltak i Oslo, og så har de kvalifisert seg til kvartfinalen i Adidas Cup G15 gjennom seier i gruppespillet samt seier over Høybråten/Stovner i første sluttspillkamp.

G16 laget har spilt i Nasjonal G16 liga, og endte her på en bitter 6.plass etter at det var 1 poeng opp til 3.plassen. Men denne kamparenaen gir veldig gode og tette matcher, hvor spillerne hele tiden må være på tå-hev for å få med seg poeng fra kampene. Laget har også deltatt på to Nasjonale Elitetiltak henholdsvis i Trondheim og på det tiltaket vi som klubb arrangerte på Gulskogen for denne aldersgruppen. I NM G16 har laget også tatt seg videre til 1.runde nasjonalt etter å ha slått Øyestad, Stag og Stathelle i innledende runder.

For rekruttlaget så har de spilt i henholdsvis 4.divisjon og den ny-etablerte Regionsligaen (3.divisjon). I et lite generasjonsskifte som er på gang i rekruttlaget har 4.divisjonslaget i flere kamper bestått av mange guttespillere, men spillerne har jobbet på knallhardt og har gått inn i ferien med en 4.plass på tabellen, med kun 3 poeng opp til serieleder Hallingdal.

Kasper Flo
Kasper Flo med ballen. Matias Tjellaug Finnestrand i bakgrunnen.

For Team SIF sin del så har de plassert seg midt på tabellen med 6-0-6 i kamper og lik målforskjell. De har spilt veldig mange tette og jevne kamper, hvor hele ni av tolv kamper har endt med to eller færre mål i forskjell mellom lagene. Dette signaliserer kamper hvor det har vært detaljer som har avgjort, og dette er god læring for unggutta. Det morsomme med denne vårsesongen for Team SIF også er at laget nesten kun har vært for våre mest spennende unge spillere. For den arenaen laget spiller på med tanke på omlegging av seriesystemet, har dette vært en veldig fin måte for oss som klubb å løse dette på. Flere unge spillere har tatt nye steg og nivåer på dette. G19-laget vårt har også kvalifisert seg til 1/8-delsfinale i NM gjennom å ha slått Sande, Pors, og Lillestrøm i de første rundene.

Unknown
Magnus Lankhof Dahlby i aksjon på G18-landslaget. Foto: Erik Gusterud

Vi har denne våren hatt 12 spillere som har representert deres aldersbestemte landslag, og vi har hatt to spillere på landsdelssamlingen i Fredrikstad og i Porsgrunn. To spillere med bakgrunn i vår utviklingsavdeling er blitt solgt eller signert for store utenlandske klubber, og vi har hatt tre spillere som har hospitert med klubber i utlandet for å fylle på med referanser og erfaring.

For trenernes del så har de gjennomført et tradisjonelt årlig tiltak på Bardøla/Geilo som forberedelser til sesongen, samt en sosial sammenkomst nå i juni med grilling og volleyball. I tillegg har det blitt gjennomført flere trenerforumer enn noen gang for faglig utvikling, samt alle de diskusjonene vi har rundt bordet hver dag i planlegging av økter for å pushe nivået videre.

Bardøla jubel (1).jpg
Trenerne i U-avdelingen samlet på Bardøla

Totalt sett har det vært en ok til bra vårsesong, hvor våre evalueringer og refleksjoner forteller oss at vi har noen knepp å gå på i enkelte detaljer, og kanskje det som kan gjøre at vi tar enda flere steg videre. Men med den innsatsen og tilstedeværelsen fra både trenere og spillere som har vært i vårsesongen så har vi satt oss selv i en posisjon som gjør at høstsesongen blir meget spennende og givende, med nye utfordringer rett rundt hjørnet. Mer om hva som venter i høstsesongen kommer i en senere artikkel. 17. juli er lagene i Toppfotballen igjen gang med å trene igjen.

God sommer til alle!

Annonse fra Eliteserien: