SIF-spillere på landslagssamlinger

Fem SIF-gutter har vært på landslagsoppdrag den siste uka. Her er en oppsummering.

Til denne månedens internasjonale periode var både Johan Hove og Halldor Stenevik tatt ut på det norske U21-landslaget, mens Kreshnik Krasniqi nok en gang ble tatt ut på U21-landslaget til Kosovo.

Samtidig ble Tobias Fjeld Gulliksen tatt ut på G18-landslaget, mens utlånte Sebastian Pop ble tatt ut på U20-landslaget.

Dette er kamper som gir våre gutter nyttig internasjonal erfaring, og vi gleder oss stort over å se våre unge og fremadstormende på aldersbestemte landslag.

Norsk seier på Marienlyst

Vi starter med Johan, Halldor og det norske U21-mannskapet, som startet sin EM-kvalifisering med hjemmekamp mot Østerrike på Marienlyst, før de vendte snuten mot Estland for kamp nummer to.

Johan leverte en god kamp på egen hjemmebane mot østerrikerne, og spilte 90 minutter i fredagens 3-1-seier, før han ble byttet ut på overtid. Til kampen mot Estland gjorde U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud flere endringer i elleveren, og for Johans del ble det her de siste 27 minuttene som innbytter. Norge vant den kampen 5-0.

For Halldor ble det derimot ikke en samling som gikk etter forhåpningene. Kantspilleren ble skadet tidlig i samlingen, og fikk dermed ikke muligheten til å være i kamptroppene. Han var dermed heller ikke med til Estland.

Skaden er forøvrig ikke langvarig, og vi regner med å se Halldor tilbake til cupkampen mot Stabæk, etter at han har sonet ferdig karantene for gule kort mot Kristiansund til helgen.

Kreshnik spilte 81 minutter på Kosovos midtbane i 2-0-tapet borte mot England, og sto for en av Kosovos beste muligheter med et godt skudd fra distanse. Englands målvakt maktet ikke å unngå å gi en farlig retur på avslutningen, men der kom en England-forsvarer frempå før Kosovos angriper.

Tre kamper for Gulliksen og G18

For Tobias Gulliksen og G18-landslaget ble det spilt tre kamper, og Konnerud-gutten var involvert i samtlige. Han spilte 70 minutter i 2-1-seieren over Polen, kom inn etter 63 minutter på stillingen 0-5 i 1-6-tapet for Danmark og spilte hele kampen (2 x 35 minutter) i den siste kampen mot 2. divisjonsklubben Fram Larvik.

Derfra går vi videre til sistemann. Sebastian Pop, som for tiden er på utlån til nettopp Fram, fikk sin debut for U20-landslaget da han spilte de siste sju minuttene som innbytter mot Tyskland. Den kampen endte 1-1.