SIF-spillere på landslagsoppdrag

Flere Strømsgodset har vært i aksjon for sine landslag den siste uken. Her er en oversikt.

Annonse:

Duplexe Tchamba har igjen vært i aksjon for Kameruns U23-landslag som er en av åtte nasjoner som har kvalifisert seg for  U23 Afrika Nations Cup. Den Strausborg-eide midtstopperen var en viktig bidragsyter da Kamerun slo Tunisia 1-0 i hovedstaden Yaoundé på fredag. Dette resultatet dannet et godt grunnlag for returkampen som ble spilt på Stade Olympique de Radès tirsdag kveld.

Tunisia vant oppgjøret 2-1, men Kamerun avanserte til mesterskapet på bortemålsregelen. Dermed skal Duplexe representere hjemlandet i African Nations Cup for U23-landslag som spilles i Egypt i november. Det er første gang Kamerun kvalifiserer seg for denne turneringen. Landslagstrener for U23-landslaget er for øvrig tidligere toppspiller Rigobert Song.

Ellers fikk Johan Hove sin debut på U21-landslaget da Ungarn ble slått 3-0 i Budapest tirsdag kveld. 18-åringen spilte de siste 45 minuttene. Johan satt på benken i hele kampen da U21-gutta slo Kypros 2-1 i EM-kvalik på Marienlyst sist fredag. Uansett meget gledelig at Johan har tatt steget opp på U21-landslaget denne høsten og vi gleder oss til å følge midtbanetalentets videre utvikling.

På G18-landslaget har også Mustapha Fofana fått sine første minutter. 18-åringen kom innpå da G18-gjengen tapte på straffer mot Sverige etter at det sto 0-0 ved full tid. Fofana kom inn for Joshua Kitolano midtveis. Trener Pål Arne Johansen ga Fofana tilliten fra start i den påfølgende kampen mot Wales og han sendte Norge i føringen på straffespark etter 34 minutter. Han byttet med Southamptons Kornelius Normann Hansen i pausen. Kampen hele endte 2-2, før Norge vant på straffer.

 

På G16-landslaget har Tobias Fjeld Gulliksen, Daniel Hamde og Keerat Singh Natt spilt tre kamper den siste uka i Syrenka Cup. Trioen har nå for alvor etablert seg på G16. Tobias scoret på straffespark da Sveits slo Norge 3-2. Her spilte også Daniel samfulle 90 minutter. Mot Georgia (tap 1-0) var både Daniel og Keerat i startoppstillingen - Daniel sågar med kapteinsbindet rundt armen. En stolt øyeblikk for Drammens-gutten.

 

 

I den siste kampen i turneringen vant de norske gutta hele 4-1 mot Finland, med Daniel og Tobias fra start, mens Keerat kom inn fra benken.  Norge møter for øvrig Bulgaria, Malta og Østerrike på hjemmebane i den første runden i EM-kvalifiseringen i oktober. 

Dette er kamper som gir våre gutter nyttig internasjonal erfaring og det er gøy å se at de stadig tar nye steg. Det gror utvilsomt godt i Strømsgodset!

 

 

Foto hovedbilde: Valérty Gweha

Annonse fra Eliteserien: