IMG_9596

Samuel (18) signerte proffkontrakt

Samuel Silalahi (18) har i dag signert sin første proffkontrakt med Strømsgodset.

Annonse:

18-åringen var i dag på kontoret til Jostein Flo sammen med sin far og sine to yngre brødre, som fikk være med da Samuel skrev navnetrekket sitt på sin aller første proffkontrakt.

- Det er en ubeskrivelig følelse å skrive min første kontrakt, og det er veldig spesielt å gjøre det med Strømsgodset, som jeg ser på som en historisk klubb i Norge og en av de kuleste klubbene å skrive kontrakt med, sier Samuel etter å ha signert papirene som binder han til Strømsgodset ut 2025.

Med 45 kamper og 10 mål for Team SIF over de to siste sesongene har Samuel Silalahi har etter hvert blitt et kjent navn for de som følger våre aldersbestemte lag tett. Han har også vært innom A-laget i kampsammenheng, gjennom å være på benken på bortekampen mot Rosenborg i fjor høst - og da han fikk et innhopp i vår første treningskamp under Jørgen Isnes' ledelse i vinter.

Etter å ha kommet til Strømsgodset fra moderklubben Mandalskameratene foran forrige sesong spilte han allerede en viktig rolle for Team SIF da de rykket opp til PostNord-ligaen i fjor, og den løpssterke og hardtarbeidende midtbanespilleren har tatt nye steg i årets sesong.

Som en av de mest fremtredende spillerne på vårt rekruttlag gjennom årets sesong, og spesielt den siste tiden, har han fått hospitere hyppigere med A-laget. Prestasjonene og utviklingen han har vist på disse ulike arenaene har sørget for at han nå belønnes med proffkontrakt.

- Samuel har hatt en fin utvikling, og har vist sterk evne til å håndtere nye nivåer, senest nå som han har deltatt på treninger med A-laget over tid de siste ukene, sier Jostein Flo om 18-åringen.

Tidlig A-lagsdebut for moderklubben

Som nevnt ble Samuel Strømsgodset-spiller foran fjorårssesongen, og for det aller første møtet med klubb og spiller må vi skru tiden tilbake til denne tiden for to år siden.

Den da 16 år gamle sørlendingen var da på treningsopphold med vårt G19-lag. På dette tidspunktet hadde foreldrene og resten av familien allerede flyttet til Bærum, mens Samuel fortsatt holdt til hjemme i Mandal.

Etter å ha vurdert alternativene sine gjorde han Strømsgodset-spiller av seg da han flyttet etter familien til østlandet like før jul i samme år.

Med i bagasjen til Drammen hadde han et halvt år på A-laget til Mandalskameratene i 3. divisjon, hvor han fikk sin A-lagsdebut i en cupkamp mot Arendal like etter å ha fylt 16 år.

I tillegg til å få sitt første møte med seniorfotball, fikk han samtidig nye erfaringer ved å bo alene for aller første gang.

- Den perioden hjalp meg nok å vokse på flere områder, ved å være nødt til å ta mer ansvar og håndtere ting på egenhånd, sier han selv om denne perioden.

Nye erfaringer var det også da han flyttet til Drammen etter å ha bodd hele livet i Mandal, men den første tiden med nye lagkamerater ga tidlige bekreftelser på at han hadde gjort et riktig valg:

- Jeg ble tatt veldig godt imot på G19-laget, og vi ble fort «brødre», smiler han.

_BEH3445Web Team SIF.jpg
Samuel i aksjon for Team SIF i PostNord-ligaen. Foto: Børre E. Helgerud

Ser frem til sesongavslutningen

Med papirer underskrevet ser 18-åringen nå frem til avslutningen av sesongen med rekruttlaget. Allerede fredag venter NM-semifinale mot Viking på Marienlyst, og i neste uke spilles returoppgjøret mot HamKam i semifinalen i OBOS Nasjonal - i tillegg til at det også gjenstår fire kamper i PostNord-ligaen.

- Vi har satt oss i en vanskelig situasjon i 2. divisjon, men vi må bare prøve å slippe oss løs, gi full energi og vise alt vi har i de fire siste kampene.

I semifinalene i NM og nasjonal serie ligger det også plasser i skandinavisk mesterskap i potten. Samuel gjorde SIF-spiller av seg kort tid etter vår forrige deltakelse i mesterskapet for to år siden - og håper nå å avslutte årets sesong med å få delta i mesterskapet selv.

- Målet er å kvalifisere oss til det skandinaviske mesterskapet og få muligheten til å spille mot internasjonale lag, sier han, og legger til:

- Vi gleder oss til semifinalene, og går for gull i begge turneringene. Jeg håper vi får masse støtte på Marienlyst på fredag.

Kampstart i fredagens NM-semifinale på Marienlyst er 14:30. Kampen sendes også av Drammens Tidende.

Annonse fra Eliteserien: