SIF representert på alle U-landslag

Strømsgodset har i 2019 hatt spillere inne på samtlige aldersbestemte landslag - fra G15 til U21.

Annonse:
I klubbens strategidokument står det at vi skal være representert på alle landslag fra G15 og oppover. Tidligere i uka ble Fredrik Carson Pedersen tatt ut på G17, hvilket betyr at vi nå har nådd dette målet. Totalt har SIF hatt 13 spillere på aldersbestemte landslag i 2019 (se fakta lenger ned i saken), i tillegg til Kreshnik Krasniqi, Loti Celina og Alban Kadriu på Kosovo.

Dette er uten tvil gode tall - blant de beste i landet. Og en fjær i hatten til alle som er involverte i utvikllingsarbeidet i klubben.

Det er også en nedfelt målsetting i Strømsgodset om at vi skal utvikle 1-2 spillere hvert år som er gode nok til å bli tatt opp i A-stallen. Etter at Mustapha Fofana og Tobias Fjeld Gulliksen (bildet over) ble løftet opp i førstelagstroppen i sommer, kan vi også sjekke av på dette punktet i strategiplanen. Fofana har fått åtte innhopp i Eliteserien, mens 16 år gamle Gulliksen allerede har vært på benken i en kamp.

Skal bli bedre

- Det er veldig gledelig at vi i løpet av 2019-sesongen har hatt Godset-gutter representert på samtlige aldersbestemte landslag. Flere av disse har fått sine debuter i løpet dette året og det tyder på at de har hatt god utvikling og framgang den siste tida, sier utviklingsleder Lage Sofienlund.

Lage Sofienlund ser opp og frem.
Lage Sofienlund ser opp og frem.

- Som klubb har vi en hårete målsetting om at vi hvert år skal klare å være representert på samtlige norske landslag, samt at U-avdelingen skal levere 1-2 spillere opp i A-stallen hver sesong. Dette året har vi klart begge deler og det er vi veldig glad for. Det inspirerer veldig til å fortsette arbeidet videre inn i 2020, fortsetter han.

Nå gjelder det å videreutvikle det gode arbeidet og løfte kvaliteten ytterligere i alle ledd.

- Jeg mener fortsatt vi som klubb har et utviklingspotensial når det kommer til individuell oppfølging av spillerne. Dette både i form av å legge gode kamp og treningsplaner for spillerne, samtaler og tilbakemeldinger, samt oppfølging på individuelle tekniske, taktiske, fysiske, mentale eller menneskelige utviklingsmål. Det å hjelpe hver enkelt til å styrke den daglige treningskvaliteten vil også være avgjørende. Vi skal jobbe hardt videre for å bli bedre på alle aspekter av individuell oppfølging, sier en engasjert Lage Sofienlund.

Lagbilde rekrutt
Junior/rekrutt 2019

Større eierskap

Han mener videre at spillerne i Strømsgodset har et stort ansvar når det gjelder å ta eierskap til sin egen treningskvalitet og egen utvikling.

- Det er fint å trene mye, men å trene med god kvalitet er vel så viktig. Man må trene på de rette tingene med dønn tilstedeværelse og nysgjerrighet på å utvikle seg videre. Hver økt må gjøres med bedre kvalitet enn andre gjør den. Det er 20 av rundt 15.000 gutter som kommer på et aldersbestemt landslag. Det er i snitt 1-2 av disse 20 som igjen ender med å komme inn på det norske A-landslaget. Det er et trangt nåløye. Det sier seg selv at de som klarer dette må være og gjøre noe spesielt bra på veien, avslutter Sofienlund.

PS. I denne sammenheng plikter vi å nevne at Strømsgodset også har vært representert på A-landslaget i 2019 ved kaptein Jakob Glesnes.

SIF-spillere på U-landslag i 2019

  • G15: Didrik Moen Tvenge og Berkay Duman

  • G16: Keerat Singh Maan, Tobias Fjeld Gulliksen og Daniel Hamde

  • G17: Fredrik Carson Pedersen

  • G18: Mustapha Fofana

  • G19: Johan Hove og Halldor Stenevik

  • G20/21: Magnus Lankhof-Dahlby, Andreas Hoven (nå Sogndal), Hasan Duman, Sebastian Pedersen, Johan Hove

Annonse fra Eliteserien: