Proffkontrakt for Thorsen

Albert Palmberg Thorsen (19) har i dag signert sin første profesjonelle kontrakt med Strømsgodset.

Annonse:

19-åringen fra Konnerud har vært i meget fin fremgang gjennom vårsesongen, og belønnes nå med proffkontrakt ut 2024-sesongen.

- Det er selvfølgelig veldig deilig. Det er en drøm å spille for Strømsgodset. Når man vokser opp som ung fotballspiller i drammensområdet så er Godset den klubben man ønsker å komme til, sier Thorsen etter å ha satt navnetrekket på sin første profesjonelle kontrakt.


For et rekruttlag som har hatt en strålende vårsesong står han med imponerende 16 mål og 8 målgivende på drøye 800 minutter så langt denne sesongen. For Team SIF i 3. divisjon har det blitt ni mål på sju kamper. Det har også sørget for at han trener regelmessig med A-laget, og allerede står med fem innhopp for A-laget, derav fire i cupen, mens han fikk sin eliteseriedebut da han kom inn på overtid mot Sarpsborg 08 forrige helg.

Disse målpoengene har kommet fra både venstrekant, høyrekant og spiss. Det bemerkelsesverdige er at når man spør folk rundt ham hvor han er aller best nevnes alle tre posisjonene.

- Jeg føler selv at alle tre er posisjoner hvor man kan score mål, og det er der jeg liker å være. Jeg synes egentlig det er like greit at folk kan si at jeg kan spille alle tre, for det kan jeg, smiler 19-åringen.

Det er med andre ord en allsidig angrepsspiller som nå banker på A-lagsdøren. 

- Albert er en god offensiv spiller som har prestert over tid på A-lagstreningene, og vært veldig god for rekruttlaget. Han er en angrepsspiller med gode scoringsferdigheter, som kan spille i flere posisjoner, og vi har stor tro på ham. Nå gleder vi oss til å følge utviklingen hans videre, sier leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo.

IMG_0899 2.jpg

Med seg på Marienlyst da den første profesjonelle kontrakten ble signert hadde Albert med seg far Øyvind Thorsen. Øyvind er et kjent navn i drammensfotballen, og var også vår G19-trener i 2019-sesongen, året før Albert ble flyttet opp i den samme spillertroppen.

Han har også vært treneren til Albert i Konnerud, som gjennom oppveksten har spilt på samme lag som både Fabian Holst-Larsen og Andreas Skjold, som begge tilhører vår A-stall allerede.

- Det var en morsom tid. Vi hadde en veldig fin kultur, og vi var opptatt av å trene hardt helt fra ung alder. Vi hjalp hverandre med å pushe nivået til nye høyder hele tiden, og når vi gjør det så kommer det resultater. 

Far Øyvind har således vært en viktig støttespiller gjennom oppveksten. En gang i tiden var også han en ung angrepsspiller som banket på A-lagsdøren i Strømsgodset - uten å nå den milepælen sønnen Albert nå har nådd.

- Han har vært viktig for meg. Han var treneren min på Konnerud sju-åtte år, så han har spilt en veldig stor rolle. Han må nok få noe av æren for at jeg har kommet dit jeg har kommet i dag.

Se hele intervjuet med Albert Thorsen her.


Med proffkontrakt i boks ser Albert frem til å fortsette sesongen, både for rekruttlaget og i kampen om flere minutter på A-laget. Aller viktigst for 19-åringen er å spille kamper og utvikle seg videre.

- Jeg håper å få så mange minutter som mulig, både i 3. divisjon og på A-laget. Forhåpentligvis blir det så mange minutter som mulig på A-laget, men det viktigste er at jeg får fortsette å spille kamper og utvikle meg.

- Så skal jeg prøve å levere gode prestasjoner både for rekruttlaget og A-laget, avslutter Thorsen.

Vi gratulerer Albert med proffkontrakt, og gleder oss til å følge utviklingen hans videre!

Annonse fra Eliteserien: