Proffkontrakt for Therkelsen

Jonas Torrissen Therkelsen (19) har skrevet under sin første profesjonelle kontrakt med Strømsgodset.

Annonse:

Midtbanespilleren fikk sin debut for A-laget da han spilte de siste 45 minuttene mot Vålerenga forrige helg, og la igjen et godt inntrykk. Nå belønnes han med proffkontrakt ut 2024-sesongen.

- Det føles veldig bra. Det er noe jeg har jobbet for i veldig, veldig mange år, så det er godt å få kontrakten signert, sier Jonas i det første intervjuet etter at han satte navnetrekket sitt på proffkontrakten.

Se hele intervjuet med Jonas her.

For de som har fulgt våre yngre lag gjennom sesongen har Jonas Therkelsen allerede blitt et kjent navn. Jonas har spilt 16 kamper og scoret fem mål for et opprykksjagende Team SIF, og har hatt en viktig rolle både der, og for juniorlaget som er i semifinale i både NM og nasjonal serie.

I forrige uke bar han kapteinsbindet da juniorlaget tok seg videre fra kvartfinalen med 4-1-seier over Vålerenga - og kun to dager senere kom den nevnte A-lagsdebuten da han kom inn ved pause i eliteseriekampen mot samme klubb.

- Den siste perioden har vært veldig spennende. Det har vært mange gode og jevne kamper med Team SIF og G19, og vi har prestert veldig godt som lag.

- Det å få muligheten for A-laget var helt fantastisk, og det var stort å spille foran så mange mennesker. GodsetUnionen lagde veldig bra stemning, og det var bare å nyte det. Det var nok det morsomste jeg noen gang har gjort.

NTB_0ti4DHteXnM.jpg
Jonas Therkelsen i aksjon i eliteseriedebuten mot Vålerenga forrige helg. Foto: NTB Scanpix

For de som derimot ikke kjenner ham like godt trives Jonas best i en indreløper-rolle på midtbanen. Han har imidlertid også fått vist seg godt frem i andre posisjoner, og levert gode prestasjoner både i den dype midtbanerollen og som midtstoppervikar på rekruttlaget. I A-lagsdebuten fikk han prøve seg både i den offensive midtbanerollen og på begge kantene i løpet av den andre omgangen.

- Jeg føler jeg er en teknisk spiller som er god til å spille de andre rundt meg gode, og ta jobben defensivt og offensivt. Jeg liker å bidra ved å skape sjanser, men også gjøre den defensive jobben, sier 19-åringen om seg selv.

Jonas er nå den fjerde spilleren fra egen utviklingsavdeling som har skrevet sin første proffkontrakt denne sesongen, og vi er veldig glade for å se at det stadig kommer nye unggutter opp fra de yngre rekkene som kan bite fra seg på A-laget.

Leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo roser både arbeidet som gjøres i utviklingsavdelingen og fremgangen Jonas Therkelsen har vist den siste tiden.

- Jonas har hatt en fin utvikling og tatt steg den siste tiden, og har nå virkelig meldt seg på i forbindelse med A-laget. Han har levert gode prestasjoner både for Team SIF og for juniorlaget, og hadde et flott innhopp mot Vålerenga da han fikk muligheten i Eliteserien. Dette er også et nytt bevis på at det jobbes veldig godt i utviklingsavdelingen vår, sier Flo.

Vi gratulerer Jonas Therkelsen med proffkontrakt, og gleder oss til å følge utviklingen hans videre! 

815x315.jpg

 

Annonse fra Eliteserien: