Proffkontrakt for Fredrik (16)

Fredrik Ardraa fikk sin uoffisielle A-lagsdebut mot Fredrikstad på tirsdag – og i dag har midtbanetalentet skrevet under en treårskontrakt med Strømsgodset.

Annonse:

- Dette er noe jeg har jobbet for lenge, og det er veldig gøy å få denne proffkontrakten. Det føles veldig bra, og nå er det bare å fortsette å jobbe videre, sier Fredrik Ardraa etter å ha signert sin aller første proffkontrakt.

Torsdag ettermiddag skrev han under en kontrakt gjeldende frem til 2026 med Strømsgodset.

- Fredrik er en talentfull midtbanespiller som har hatt fin utvikling både på G16 og Team SIF det siste året. Han har også prestert godt når han har fått muligheten både på A-laget og aldersbestemt landslag, og er en spiller vi har stor tro på, sier leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo.

16-åringen hadde en god 2022-sesong i utviklingsavdelingen. I tillegg til at han som kaptein ledet G16-laget gjennom NM-semifinale mot MIF foran 1500 tilskuere på Marienlyst, og videre til finale mot Rosenborg, fikk han et lite gjennombrudd for Team SIF.

Den da 15 år gamle midtbanespilleren noterte seg allerede i høst for fem kamper og tre scoringer i 3. divisjon. For G16-laget ble det 14 mål på 17 kamper, mens han i august debuterte med flagget på brystet for G16-landslaget. Han står nå med fem landskamper, og ble i går tatt ut på G17-landslaget for første gang.

De gode prestasjonene for våre aldersbestemte lag har gjort at han har fått prøve seg på A-lagets treninger, og etter å ha vist seg fra en positiv side på treningsfeltet fikk han et kvarter på banen i årets første treningskamp mot Fredrikstad på tirsdag.

- Det var veldig gøy å få muligheten. Det kom brått på, men det var gøy å få prøve seg for A-laget, og få kjenne på nivået. Jeg synes også jeg kom godt fra det, sier den halvt katalanske Lier-gutten - som har Fredrik Pau Vilaseca Ardraa som sitt fulle navn.

Etter å ha vært en del av Eliteakademiet ble Fredrik en del av vårt G14-lag da han kom fra Stoppen SK i 2020. Siden den gang har han gått gradene, og tilhører nå G19-stallen - som er fundamentet i laget som skal spille i PostNord-ligaen denne sesongen.

- Jeg ser veldig frem til å få spille i 2. divisjon. Jeg synes vi har et ganske godt lag, så målet mitt er å få spilletid og kjempe meg inn i en startellever.

Selv beskriver han seg selv som en teknisk spiller som trives høyt oppe i banen - aller helst i roller som indreløper og «10er». 

- Jeg liker å drible, og har også pasningsfoten min som en av mine styrker. Jeg er en teknisk spiller som ofte kommer til farlige situasjoner rundt motstanderens boks, forteller han.

Vi gratulerer Fredrik Ardraa med proffkontrakt!

Annonse fra Eliteserien: