Proffkontrakt for Farji

Marko Farji (18) har i dag signert sin første proffkontrakt med Strømsgodset.

Annonse:

Marko Farji debuterte for A-laget allerede for et snaut år siden, da han kom inn i sluttminuttene mot Sandnes Ulf i kvartfinalen i cupen. Han fikk også en halv omgang mot Hønefoss noen måneder senere, samt ti kamper på benken i Eliteserien.

Men først og fremst var han blant de mest fremtredende spillerne for Team SIF, som forrige sesong rykket opp til PostNord-ligaen. Han ble blant annet matchvinner i opprykksfinalen mot Gjelleråsen.

I dag har 18-åringen fra Grimstad signert sin første proffkontrakt med Strømsgodset.

- Det føles skikkelig deilig. Det er noe jeg har jobbet for helt siden jeg kom hit, og det er deilig å få det i boks, sier Marko selv etter å ha signert avtalen som strekker seg over to år.

- Marko har spennende ferdigheter og har hatt fin utvikling det siste året. Gjennom sine gode prestasjoner for Team SIF har han gjort seg fortjent til denne kontrakten, sier leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo.

Sammen med familien flyttet Marko til Gulskogen sommeren 2020. Midtbanespilleren ble først en del av vår G16-stall, og han trekker frem det gode miljøet i spillergruppene i vår utviklingsavdeling som noe han tidlig la merke til som ny spiller i klubben.

- Det var kameratskap og kompiser med en gang. Det var litt utenfor det jeg var vant til, og det var gøy å komme hit.

Siden har han blitt flyttet opp i G19-stallen, og han ble tidlig en viktig spiller for Team SIF da 3. divisjon startet opp igjen etter korona høsten 2021. Han har siden den gang notert seg for 33 kamper og 14 scoringer fra sine roller som kant og indreløper. I fjorårets opprykkssesong ble det åtte mål og ni målgivende på 21 kamper.

Læringskurven har vært bratt for både Marko og de øvrige som på snaut halvannet år gikk fra å debutere i 3. divisjon, og tydelig kjenne hva seniorfotballen har å by på, til å mestre dette nivået og rykke opp i fjor høst. 

Nå ser han frem til oppkjøringen til en ny sesong - både på et høyere nivå i PostNord-ligaen for Team SIF og under ny hovedtrener i Jørgen Isnes på A-laget.

- Jeg gleder meg! Det blir veldig gøy å sette i gang med fersk proffkontrakt, helt ny trener og blanke ark. Det blir bare å vise seg frem og krige hver dag for å få så mye tillit fra treneren som mulig.

20220331-_DSC0017Web Farji.jpg
Foto: Børre E. Helgerud

 

Annonse fra Eliteserien: