Pangstart for rekruttene

Strømsgodsets juniorlag har scoret hele 18 mål på sesongens tre første kamper i Nasjonal G19. Søndag ble Bodø/Glimt slått hele 8-2 på Aspmyra.

Annonse:

Det gror utvilsomt godt i Strømsgodset om dagen. På A-laget har Konnerud-gutten Tobias Fjeld Gulliksen (18) etablert seg som en viktig spiller og mot Odd sist scoret han sitt første mål i Eliteserien. Ole Kristian Enersen (18) fra Åssiden har dessuten fått sin debut i Eliteserien – med målgivende pasning i 1-1 kampen mot Tromsø.

I søndagens cupkamp mot Hønefoss fikk vi tre nye debutanter fra egen utviklingsdeling. Riel Nguen (19) spilte samfulle minutter, først som spiss og deretter på høyreback, mens Dilawar Ahmadzay (17) og Andreas Skjold (18) kom innpå i 2 omgang. Alle tre hadde positive bidrag og dette er naturligvis til stor inspirasjon for hele utviklingsavdelingen.

Rekrutt reiste til Bodø uten de to sistnevnte i troppen, men det var ikke til hindring for en god prestasjon. 8-2 seier mot Glimt på bortebane er rett og slett et kruttsterkt resultat, selv om det skal nevnes at de også hadde med noen spillere på A-lagets cupkamp mot Rana.

Marko Lawk Farji scoret tre av målene, de øvrige besørget Chrisander Bjørndalen Sørum, Gabriel Høghaug Kringen, Varon Deep Gosal + to selvmål.

Se tre av målene her - etter praktfullt angrepsspill:


- Det har vært veldig gøy å komme i gang med sesongen. Vi har kun fokus på utvikling og sette spillerne i så mange situasjoner som mulig som gjør at vi får spilt offensiv og underholdende fotball. Vi har vært tro mot oss selv hele veien og jeg opplever skikkelig klubbidentitet over det som skjer ute på banen, sier hovedtrener for rekrutt, Tomas S. Halvorsen.

Strømsgodset leder Nasjonal G19 med 9 poeng og 18-3 i målforskjell. I forrige kamp ble det 6-0 seier mot Start på Marienlyst, mens vi slo Sandefjord 4-1 hjemme i premieren.

Rekruttene er også med i den lokale G19-serien. Her står de også med tre strake seire og 23-1 i målforskjell. Mot MIF vant gutta hele 13-0 på Marienlyst.

Gabriel Høghaug Kringen er toppscorer for rekruttene så langt med 11 mål på 6 kamper. Dilawar Ahmadzay og Marko Farji har begge åtte hver.

- Resultatene er oppsiktsvekkende, men vi er ikke så opptatt av det. Vi er opptatt av det som skaper resultatene, at vi har en best mulig treningshverdag, at vi hele tiden pusher utvikling og spiller på grensen av det vi klarer. Da vil vi også få resultater. Men for å skape gode utvikling trenger man selvtillit og da hjelper det selvsagt å vinne fotballkamper, sier mannen som erstattet Hans Erik Ødegaard som G19-trener i vinter.

Han kom til Strømsgodset fra jobben som assistenttrener og toppspillerutvikler i Ull/Kisa. Tomas stortrives i Drammen og forteller om et godt fagmiljø der det er tett dialog med A-lagsteamet.

- Jeg synes det er utviklende å være her. Jeg lærer mye hele tiden og teamet på A-laget gir oss tillit. Internt i klubben har folk tilliten til hverandre og de tror på hverandre, sier Tomas.

Han gleder seg over fremgangen, at U-spillere stadig hospiterer med A-laget og at flere har fått debuten allerede denne sesongen.

Se høydepunkter fra noen av rekruttlagets kamper her:


Annonse fra Eliteserien: