Opprykk for Team SIF!

Team SIF slo Gjelleråsen 3-2 i seriefinalen og rykket opp til PostNord-ligaen. Bli med inn i garderoben og opplev de herlige jubelscenene etter kampen her.

Annonse:

Vi fulgte hovedtrener Tomas Skaret Halvorsen og hans gutter i forkant og underveis av den spennende og intense seriefinalen. Bli med bak kulissene, inn i garderoben og tett på feiringen etter kampen her.

Team SIF har hatt en fantastisk sesong i Norsk Tipping-ligaen, og kjempet hardt mot Gjelleråsen i kampen om opprykk til PostNord-ligaen. Foran siste serierunde lå begge lag på 57 poeng - men etter flere storseire hjemme på Marienlyst i høst toppet vi tabellen med bedre målforskjell foran siste serierunde.

Dermed var det klart for en ren seriefinale på Gjelleråsen. Hjemmelaget ville gå forbi og sikre opprykk ved seier, mens vi ville gjøre det samme med poeng. Disse forutsetningene gjorde at over 600 tilskuere måtte opp på Libanen - deriblant to busser med Godset-tilhengere.

Tok kommandoen fra start

Denne opplevelsen og utfordringen tok våre lovende unggutter på strak arm. Etter noen få åpningsminutter der de to lagene kjente litt på hverandre tok vi kjapt kommandoen og rullet opp flere gode angrep.

Etter et kvarters tid tok vi fortjent ledelsen. Etter fint forarbeid av Jonas Therkelsen slo Marko Farji inn foran mål, der Albert Thorsen satte inn sitt 14. mål for sesongen i Norsk Tipping-ligaen.

Tre minutter senere doblet Andreas Skjold ledelsen. 19-åringen fra Konnerud ble flott spilt opp i mellomrom av midtstopper Yves Vaage, vendte opp og satte inn vår andre før tjue minutter var spilt. 

- Den mentale råskapen som ble vist med å spille en så viktig kamp med tydelig identitet og personlighet er utrolig imponerende. At en så ung spillergruppe tar såpass tak i kampen fra start og bestemmer hvordan kampen skal bli er kult å se, mener lagets hovedtrener Tomas Skaret Halvorsen.

Etter en times spill tente håpet hos hjemmesupporterne. Etter å ha fått tildelt et noe billig straffespark satte innbytter Mustafa Hassan Ahmad inn reduseringen.

Til tross for at reduseringen skapte nytt liv i kampen og gjorde det hett både på og utenfor banen holdt våre unggutter roen - og med et kvarter igjen av ordinær tid utnyttet vi en organgsmulighet til det fulle.

Strålende anført av Jonas Therkelsen, som førte ball fra egen 16 og inn på Gjelleråsens halvdel, før han spilte gjennom Marko Farji. 18-åringen banket inn vår tredje scoring, og kunne slippe jubelen løs foran de tilreisende fra Drammen.

Holdt unna i sluttminuttene

Der de fleste så for seg at dette skulle være spikeren i kista gikk det kun to minutter før Gjelleråsen var tilbake i kampen, da et innlegg gikk via Yves Vaage og snek seg inn i det lengste hjørnet.

Igjen ble det hett og intenst på banen, hjulpet fram av tilskuerne som gjorde alt de kunne for å løfte hvert sitt lag gjennom sluttminuttene. Gjelleråsen presset på, og var også svært nær utligning da en avslutning traff tverrliggeren mot slutten av kampen.

Men flere scoringer ble det ikke - og fire minutter på overtid kunne våre gutter omfavne hverandre i lykkerus når opprykket og spill i PostNord-ligaen neste sesong var et faktum.

- Vi ønsker å være et lag som spiller angrepsfotball med stor risiko og skaper mange målsjanser, og det er ekstra kult at det er det som gjør at vi rykker opp. Både i kampen mot Gjelleråsen og sesongen som helhet har utviklingen i angrepsspillet vært definerende for utfallet av kampene.

- En fantastisk prestasjon

Opprykket har også blitt gjort med nærmest rent rekruttlag. I forkant av årets sesong ble det besluttet at Team SIF skulle være en arena for våre U23-spillere. Det eneste unntaket fra denne regelen er reservekeeper Morten Sætra (25), som har spilt ni av årets 26 kamper.

Samtlige utespillere som har vært på banen for Team SIF denne sesongen er født 2000 eller senere, og de aller fleste holder junioralder. Kjernen i laget er den samme gruppa som spilte sine aller første seniorkamper da 3. divisjon kom i gang igjen etter korona så sent som i fjor høst.

Dette er også i stor grad den samme spillergruppa som kvalifiserte seg til semifinale i både G19-NM og Nasjonal G18.

Det forsterker den gode prestasjonen, som nå har ført laget opp i PostNord-ligaen. Det gjør at vi nå blir én av kun fire klubber med andrelag på nivå tre.

Det å få en bedre arena for de yngre spillerne som er nærmest A-laget er også svært viktig for klubben. Det å ta steget fra spill i Norsk Tipping-ligaen til Eliteserien er tøft, og leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo gleder seg over at våre beste unggutter nå får muligheten til å prøve seg på et høyere nivå.

- At Team SIF nå skal spille i 2. divisjon er en fantastisk prestasjon, og viktig for spillerutviklingen. Det gir våre beste talenter en bedre kamparena og bedre forutsetninger for å ta steget opp til Eliteserien. Opprykket er også et godt bevis på det gode arbeidet som gjøres i utviklingsavdelingen, sier Flo, som hyller både spillere, og ikke minst trenerne, i utviklingsavdelingen.

- Det å ha gode trenere i utviklingsavdelingen er noe vi prioriterer, og trenerne for våre yngre lag har gjort en kjempejobb i år.

Vi gleder oss til å se Team SIF bryne seg på god motstand i PostNord-ligaen, og ser frem til å få vite avdelingsoppsettet og våre motstandere i kommende sesong.

Men først venter avslutningen på sesongen i den gjenstående konkurransearenaen - nasjonal G18.

Tomas Skaret Halvorsens gutter forbereder seg nå til returoppgjør i semifinalen mot Molde. Det første oppgjøret på Marienlyst endte med 4-3-seier til Molde, men vi reiser til Molde med tro på at vi kan slå tilbake og sikre oss en plass i finalen.

- Vi føler at vi var feige og ikke fremsto som oss selv i den første kampen. Klarer vi å gjenskape prestasjonen mot Gjelleråsen hva gjelder å dominere kampen med ball og å ha pressmentalitet har vi gode muligheter.

- Vi må score minst to mål for å komme oss til finalen - og dit skal vi. Vi skal ha en offensiv og angrepsvillig gjeng som setter seg på flyet lørdag ettermiddag, avslutter Tomas.

Annonse fra Eliteserien: