Ødegaard skal trene SIF-talentene

15 år etter han spilte sin siste kamp for Strømsgodset vender Hans Erik Ødegaard tilbake til klubben – nå som spillerutvikler for G16.

Annonse:

Hans Erik har takket ja til et engasjement som spillerutvikler på G16-laget som trenes av Harald Johannessen, noe vi selvsagt er særdeles glad for. 44-åringen jobber som daglig leder i familiebedriften, men på ettermiddager og kvelder vil han bruke sin kompetanse til å utvikle talenter i Strømsgodset.

Hans Erik ser frem til å påvirke og veilede G16-spillerne i klubben. 44-åringen tenker fortsatt veldig likt som han gjorde da han trente opp sønnen Martin til å bli landets største fotballtalent.

- Det handler om å trene mye, godt og riktig, sier Hans Erik.

241 kamper for SIF

Så enkelt og åpenbart så vanskelig. Hans Erik Ødegaard er veldig tydelig på at han ønsker å trene spillere som har en sterk vilje og hunger etter å bli bedre hver eneste dag.

- Spillere må ønske og ville bli gode. Og de må skjønne hva som skal til. En del av min jobb blir å vise og forklare dette. Jeg håper og tror jeg har noe å bidra med her, sier Hans Erik.

Hans Erik sammen med Lasse Olsen og Paal Christian Alsaker i 2003.
Hans Erik sammen med Lasse Olsen og Paal Christian Alsaker i 2003.

Drammenseren hadde en flott karriere som spiller i Strømsgodset. Han debuterte i 1993 og spilte totalt 241 kamper for klubben. Hans Erik er nummer 9 på adelskalenderen i Strømsgodset. Foran 2004-sesongen reiste han videre til Sandefjord, før karrieren ble avsluttet der i 2007.

Etter det har han vært assistenttrener i Mjøndalen.

Da Martin ble solgt fra Strømsgodset til Real Madrid i 2014 ble Hans Erik med til Spania. I to år jobbet han som spillerutvikler og trener på akademiet til den spanske gigantklubben. I 2018 har Hans Erik vært trener for U17-laget til MIF.

En kapasitet

Leder for samfunn og utvikling, Lage Sofienlund, er strålende fornøyd med å innlemme Hans Erik Ødegaard i trenerteamet i utviklingsavdelingen.

- Vi er stolte over at vi har knyttet til oss en slik kapasitet. Hans Erik sin erfaring som trener fra ulike nivåer, og det han har lært og tatt med seg fra årene i Real Madrids akademi, vil være uvurderlig for utviklingsarbeidet i enhver norsk fotballklubb, sier Sofienlund.

Hans Erik Ødegaard er kjent for å stille tøffe krav til spillerne han trener og han er svært dyktig til å jobbe ned på detaljnivå.

- Vi har som mål at vi skal være best i landet på trenings og prestasjonskultur og da er det utrolig viktig å knytte til seg dyktige folk. Vi har i lengre tid hatt et godt trenerteam i U-avdelingen, men inn i 2019 vil kompetansen øke betraktelig, sier Sofienlund.

- Vi ønsker å bli enda bedre på individuell oppfølging av spillerne og ved å engasjere Hans Erik som spillerutvikler på G16, med spesielt ansvar for å følge opp spillerne individuelt, vil vi styrke oss på dette området, sier Lage Sofienlund videre.

Hans Erik Ødegaard starter opp i sitt engasjement på nyåret.

Vi ønsker ham hjertelig velkommen tilbake til Strømsgodset!

Annonse fra Eliteserien: