_BEH3860web Lage

Ny keeperutvikler i U-avdelingen

Erlend Madsen (58) går løs på sin fjerde periode i Strømsgodset – denne gangen som keeperutvikler i utviklingsavdelingen.

Annonse:

Drammenseren har lang erfaring som keepertrener i ulike klubber og vi er svært glade for at han nå skal være med å forme våre unge og håpefulle sisteskanser. Erlend er engasjert på deltid for å følge opp keeperne mellom 12 og 18 år.

De siste seks årene har Erlend vært keepertrener på A-laget til Mjøndalen. Han valgte å gi seg der siden rollen ble for omfattende.

Nå gleder den ungdommelige 58-åringen seg stort til å ta fatt på sitt nye engasjement i Strømsgodset. Erlend går nå løs på sin fjerde periode i klubben.

Han var keepertrener for første gang tilbake i 1991 og deretter i 1993 med Dag Vidar Kristoffersen som sjef. Han kom tilbake i 2003 da Arne Dokken og Erland Johnsen trente laget og jobbet under flere trenerteam de kommende årene. Erlend var også med da satsingen startet i 2006 med Dag-Eilev Fagermo, Ronny Deila og Bjørn Petter Ingebretsen som sentrale brikker i teamet.

- Jeg har vært i Godset i mange år totalt sett og jeg er stolt over å være tilbake. Jeg hadde ikke trodd det skulle skje, men denne rollen er så tiltalende og det å få jobbe med og utvikle mennesker gir meg så utrolig mye, sier Erlend Madsen.

En positiv bølge

I SIF blir det gjensyn med nettopp BP Ingebretsen (G14-trener) og Hans Erik Ødegaard (G18-trener) som han samarbeidet med i MIF. Erlend kjenner også Ståle Brandsrud (G16-trener) og Harald Johannessen (fagsjef U-avdeling) godt fra tidligere.

- Jeg fikk kjempelyst til å være med så fort jeg fikk tilbudet. Når jeg ser den satsingen som er i U-avdelingen til SIF, og de menneskene som jobber her, så ligger det mye til rette. Det er startet en positiv bølge med gode og sterke folk i avdelingen, sier han.

Erlend Madsen brenner for å utvikle keepere – helt uavhengig av alder.

- Jeg er minst like motivert for å gjøre en jobb i en U-avdeling som å trene A-lagskeepere. Her kan du i enda større grad være med å påvirke og utvikle i riktig retning, sier Erlend.

I løpet av hans 30 år som keepertrener har keeperrollen vært i voldsom utvikling. Erlend er opptatt av å utvikle mentalt robuste sisteskanser med stor tilstedeværelse.

- Jeg er veldig tilhenger av at keeperen må være sterk mentalt og for å komme dit må du trene tøft. Jeg liker den tyske mentaliteten, der man trener hardt og tøft for å keeperen til viktigste spilleren på laget. Som keeper skal du tåle mer enn utespillerne og da er det viktig at keeperen tar hovedansvar, forteller Erlend Madsen.

En strålende tilvekst

Utviklingsleder Lage Sofienlund er henrykt over å få med Erlend på laget og opprettholde fokuset på keepere ned i avdelingen. Keepertrener på A-laget, Anders Rønning, vil også bidra på en trening per uke for å følge opp den juniorkeeperen som til enhver tid er nærmest A-laget.

- For to år siden begynte vi arbeidet med å løfte keeperarbeidet i klubben. Den gang hentet vi inn nåværende keepertrener på A-laget, Anders Rønning, til jobben som keeperutvikler i U-avdelingen. Anders begynte det året arbeidet med våre yngre keepere og starta prosessen med å gjøre Drammensdistriktet til et keeperdistrikt. Etter et år i rollen ble Anders løftet opp i A-lagsteamet og har det siste året forsøkt å kombinere A-lag- og U-avdelingsarbeid. Dette ser vi er tidsmessig utfordrende. For å kunne løfte kvaliteten på oppfølgingen av våre yngre keepere videre, ser vi det nå derfor som en kjempemulighet å kunne engasjere Erlend Madsen som keeperutvikler for keeperne i uavdelinga, sier Sofienlund.

I tillegg til engasjementet i Strømsgodset vil Erlen Madsen også ha ansvaret for keepertreningen på Drammen Toppidrett.

- Erlend har masse erfaring fra høyt nivå samtidig som han brenner for utvikling av de yngste lokale keeperne. Det er en god kombinasjon. Vi merket allerede første gang Erlend var innom og hilste på trenerstaben på SIF-huset, at han blir en strålende tilvekst også sosialt i kollegiet. Det betyr mye. Vi gleder oss til det her og er stolte over at en kapasitet som Erlend vil være med på laget vårt, sier Sofienlund.

Vi ønsker Erlend Madsen hjertelig velkommen tilbake til Strømsgodset.

Annonse fra Eliteserien: