G19 lagbilde

Ny finale for G19

På under en uke har vårt juniorlag spilt seg frem til to NM-finaler. I går ble HamKam slått 5-4 sammenlagt over to kamper, og Strømsgodset er dermed klar for finale i OBOS Nasjonal U19. En meget sterk prestasjon av våre juniorer.

Annonse:

Fredag forrige uke sikret G19 laget vårt seg finaleplass i Junior-NM etter en sterk seier over Viking på Marienlyst.

I går spilte det samme laget nok en semifinale, denne gangen i OBOS Nasjonal U19. Turneringen spilles i et Champions League-oppsett med to kamper i hver runde.  Strømsgodset hadde allerede vunnet 4-3 på Marienlyst for en drøy måned siden, og hadde med det et godt utgangspunkt før returoppgjøret på Hamar. 

Og til tross for en middels prestasjon på Briskeby, holdt det med 1-1 etter scoring av Fredrik Ardraa. Dermed er Tomas Skaret Halvorsen og Tobias Torgersens gutter klare for finale i OBOS Nasjonal U19.

- Selve kampen var ikke noe særlig, men det er gøy å se at det betyr mye for begge lag. Det gir en helt egen nerve og spenning i kampen. For unggutta er det god læring å spille slike kamper. Selv om kampen betyr noe ekstra, lærer de at de skal angripe den på vanlig måte, sier trener Tobias Torgersen. 

To finaler og skandinavisk mesterskap i Marbella

Finalen er ikke sluttmålet. Vi har lyst til å vinne hele cupen.

— Tomas Skaret Halvorsen, trener G19

Strømsgodset er med det kvalifisert for to finaler i Norge, og skal i tillegg spille skandinavisk mesterskap i Marbella i månedsskiftet november/desember. Trener Tomas Skaret Halvorsen har høye ambisjoner før finalene:

- Det viktigste først var å komme seg til finalen. Men finalen er ikke sluttmålet. Vi har lyst til å vinne hele cupen. Nå er vi i to finaler og har som mål å vinne begge to. I tillegg skal vi til Spania og spille skandinavisk mesterskap. Det vil gi oss svært nyttige internasjonale referanser, og en annen type motstand. 

Halvorsen mener de to finaleplassene er et resultat av en god treningskultur over mange år:

- Vi er det eneste laget som har vært topp fire i tre år på rad i disse turneringene. Det vitner om at vi har klart å skape en solid treningskultur som har vært stabil over flere år. Det er ikke bare en god årgang som står for en slik prestasjon, men solid arbeid over mange år.

Kampfakta
HamKam - Strømsgodset 1-1 (0-0)

Briskeby stadion
Mål: 1-0 Kristoffer Voldhagen (48), 1-1 Fredrik Ardraa (51, str.)
Gule kort: Samuel Silalahi, Henning Myrvang, Fredrik Ardraa og Mathias Gabrielsen (SIF)
Dommer: Einar Gjerde (Ridabu IL)
Vårt lag: Felix van der Hagen - Sigurd Dystland, Yves Vaage, Eirik Blikstad (k), Elias Boufous Lindahn - Adrian Selliah, Andreas Heredia-Randen, Matias Spiten-Nysæter - Fredrik Ardraa, Henning Myrvang, Samuel Silalahi.
Innbyttere: Theodor Fevang, Jørgen Bukten, Kevin Lacle, Navend Mashoud Ahmad, André Stavås Skistad, Mathias Gabrielsen.

Slik spilles de to finalene: 
  • NM-finalen spilles fredag 24.nov kl 19:00 på Sarpsborg Stadion. Rosenborg er motstander
  • Finalen i Nasjonal U19 spilles  på Briskeby 18. november kl. 16:00. Motstander blir enten Odd eller Molde

Se oversikt over hele G19-troppen her

Annonse fra Eliteserien: