Nasjonal finale for juniorlaget i morgen

Strømsgodset G19 har kvalifisert seg til to finaler denne høsten, og Lørdag spilles den første av de to. En tøff motstander i Molde venter på motsatt banehalvdel i finalen i OBOS Nasjonal liga.

Annonse:

Etter en nervepirrende returkamp mot HamKam i semifinalen (se video lenger ned) ble Strømsgodset i slutten av oktober klare for finalen i OBOS Nasjonal Liga for 2024. Nasjonal Liga er juniorfotballens svar på Eliteserien, og her møtes de 16 beste juniorlagene i Norge. 

- En veldig kul kamp

Strømsgodset har seg helt til finalen, og siste hinder for å nå helt til topps er fjorårets vinner, Molde. Trenerne for laget, Tobias Torgersen og Tomas Skaret Halvorsen forventer en tøff kamp på lørdag:

Tobias Torgersen, Trener G19
Tobias Torgersen, Trener G19

- Molde er et av de aller beste juniorlagene i Norge og vi forventer tøff motstand på banen. De er et fysisk solid lag som spiller hurtig angrepsfotball og er hissige på å score mål, så alt ligger til rette for at vi får en veldig kul kamp, sier Tobias Torgersen. 

Strømsgodsets G19-lag har gjennom høsten også vist seg som en av landets beste juniorlag ved å kvalifisere seg til finale i både Nasjonal Liga og NM, som spilles neste helg. Derfor har også Torgersen stor tro på vinnermulighetene på lørdag:

- Vi må være på vårt beste for å slå Molde, men er vi det har vi alle muligheter. Det blir en fin test for oss hvor vi virkelig får matchet oss mot et av de beste lagene i Norge.  

I tillegg til helgens finale gjenstår også NM-finale mot Rosenborg påfølgende helg før hele troppen setter seg på flyet til Spania for å delta i skandinavisk sluttspill i slutten av november. Det er med andre ord mye som står på spill før gjengen kan ta juleferie. 

OBS: Nytt kamptidspukt og bane

Pga. utfordringer med undervarmen på Briskeby er kampen i morgen flyttet til Nordre Åsen kunstgressbane i Oslo. Kamptidspunktet er også fremskyndet til kl. 14:00

18/11 Strømsgodset - Molde, Nordre Åsen Kunstgress, kl. 14:00

Adresse: Kjelsåsveien 9, 0468 OSLO

Gratis inngang

Se video fra semifinalen mot HamKam her:

Annonse fra Eliteserien: